Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Alimentele preferate pot fi preparate in nenumarate moduri. Depinde de gustul si mai ales de imaginatia ta. Iata doar cateva idei care te vor ajuta sa privesti activitatea din bucatarie intr-un mod mai distractiv.

Iti prezentam, astazi, o delicioasa si simplu de preparat plachie de pui, excelenta la inceputul sezonului de primavara.

Musacaua este o mancare de origine turca preparata din carne tocata si felii de vinete, de cartofi sau de dovlecei, asezate in straturi alternative si coapta in cuptor. Exista multe retete de musaca. Ne-am gandit sa ne oprim, astazi, asupra retetei de musaca ardeleneasca.

Cocosul cu vin sau, in limba de provenienta, coq au vin e o reteta clasica din diversa gastronomie a Frantei. Se spune ca un preparat taranesc sta la baza acestei retete,  unul dintre cele mai vechi ale bucatariei din Hexagon.

Vanatul are o carne cu fibra puternica. Asa ca pentru a gati bine o astfel de carne, nu e suficienta prelucrarea termica. E necesarea si marinarea sau fezandarea(vanat cu pene). Astazi, iti prezentam o reteta spectaculoasa din aceasta zona: iepure marinat in vin, la tava.

Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de frecvent poti o astfel de minunatie. Astazi, iti prezentam reteta pentru curcan cu ciuperci la cuptor.

Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta un adevarat ospat pentru romani. Preparatele gustoase din carne porc  primeaza pe mese si devin, din pacate, principala sursa a exceselor alimentare ce pot provoca probleme grave de sanatate. Asa ca e bine sa mentii o doza de echilibru si sa variezi alimentatia.

Fasolea reprezinta unul dintre alimentele extrem de apreciate de catre romani. In mod traditional,  savuram aceasta leguma minunata in iahnie, in ciorba sau sub forma de fasole batuta. Astazi, va prezentam o reteta oarecum alternativa la clasica iahnie de fasole: tocanita de fasole cu chorizo!

Toba nu lipseste de pe masa romanilor in perioda Craciunului. Cu siguranta, cei mai multi ati auzit de toba de porc. Exista, insa, o alternativa la fel de gustoasa, pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu pot sa nu vor sa consume carne de la Ghita: toba de pui!

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Ziua Nationala a Romaniei inseamna un moment de mandrie pentru orice roman, dar si o sarbatoare culinara , cu produse traditionale din belsug.

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os si sa se topeasca in gura? Citeste mai departe pentru a afla cum sa gatesti coaste de porc delicioase.

Cotletul de porc este o optiune delicioasa, rapida pentru mesele din cursul saptamanii sau pentru ocazii speciale deopotriva. Carnea de porc este o carne versatila, care are un gust minunat, cu o varietate de combinatii de arome si metode de gatit.

Cotletele de miel pot fi folosite pentru a crea retete deosebite, chiar daca nu sunteti bucatari experimentati.

Exista mai multe modalitati de a prepara un curcan, prin prajire in tigaie, prajire la cuptor sau fierbere.

Carnea de capra este slaba si are gustul asemanator cu cea de vita si se potriveste de minune cu condimentele puternice.

Carnea de curcan constituie o alternativa la cea de porc, mai ales de sarbatori, cand pregatim multe feluri de mancare.

Puiul cu legume la tigaie este delicios si usor de preparat.

Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii sau vrei sa mananci o delicatesa, incearca reteta piept de rata cu portocale.