Cum sa te imbraci dupa 60 ani

Cum sa te imbraci dupa 60 ani

imbratiseaza-ti varsta! Doar pentru ca ai 60 ani, nu inseamna ca trebuie sa te imbraci demodat si sa arati batran/a! Poti oricand sa te imbraci in functie de varsta si sa fii in continuare stilat/a. Atunci cand iti stabilesti garderoba de baza, trebuie doar sa alegi haine si tinute care sa-ti accentueze trasaturile pozitive si sa-ti completeze stilul de viata .

Cum sa te imbraci dupa 60 ani. Actualizarea garderobei:

1. Fa-ti timp pentru a scapa de hainele inutile. Golirea sifonierului este o sarcina obositoare, dar necesara! Fii ferm/a in luarea deciziilor! Daca un iobiect vestimentar nu iti mai place, scapa de el!

2. Scapa de imbracamintea incomoda si prea curajoasa. Renunta la pantalonii scurti, la fustele si la rochiile care sunt mai scurte de 10 cm deasupra genunchiului. De asemenea, da la o parte camasile si topurile decoltate care iti dezvaluie burta. Nici si blugi cu rupturi, brizbrizuri sau broderii si prea sransi nu mai sunt potriviti pentru tine! Nu uita sa faci curatenie si prin pantofi! Scapa de tocuri super inalte, pe care te chinui sa mergi!

3. Elimina toate hainele vechi si uzate. Arunca articolele care s-au largit, pe cele decolorate si pe cele care au pete sau nu se mai potrivesc. Daca un articol din garderoba ta e prea tineresc(l-ai purtat si in urma cu 30 ani) renunta la el! Trebuie sa eviti ridicolul!

4. Cumpara haine care se potrivesc stilului tau de viata. Daca ai tendinta de a-ti petrece cea mai mare parte a timpului acasa, iti vei dori haine confortabile pentru a te relaxa, dar care nu te vor face sa arati dezbracat/a! Daca esti mereu in oras, gandeste-te la tipurile de activitati pe care le faci si la evenimentele la care participi, atunci cand iti alegi garderoba. Pentru casa, opteaza pentru imbracaminte eleganta, concentrandu-te mai mult pe alegerea tesaturilor confortabile, cum ar fi bumbacul.

5. Imbraca-te pentru tipul tau de corp pentru a-ti accentua trasaturile pozitive. E firesc ca un corp sa se schimbe, odata cu trecerea anilor. Arunca o privire atenta la dimensiunea si forma ta actuale, descoperind zonele ce ar trebui accentuate. Iata cateva sfaturi:

- un corp in forma de mar tinde sa aiba mai multa greutateu in jurul sectiunii mediane. Alege haine care largi in jurul mijlocului, care sa se potriveasca perfect in celelalte zone ale corpului;

- un corp in forma de para e fi mic in partea de sus, in jurul umerilor si trunchiului si mai larg in partea de jos, in jurul soldurilor si coapselor. Alege haine care sa accentueze jumatatea superioara, facand-o sa paramai proportionala cu jumatatea inferioara;

- o silueta de clepsidra inseamna un piept si solduri mai mari in comparatie cu talia. Alege articole vestimentare care iti accentueaza frumos curbele;

- un corp in forma de dreptunghi este, in mare parte, drept in sus si in jos, fara curbe. In acest caz, alege haine care sa-ti defineasca talia si sa ajute partile de sus si de jos sa para mai curbate.

6. Modifica hainele. Daca ai un articol de imbracaminte pe care il iubesti, indiferent daca este vechi sau nou, dar nu ti se potriveste prea bine, du-l la croitor!

Sfaturi vestimentare pentru femeile trecute de 60 ani:

1. Stratifica vestimentatia. Stratificarea iti permite sa creezi un aspect personalizat, sa te simti mai confortabil cu imbracamintea potrivita si sa fii pregatita pentru schimbarile de vreme. Incepi cu un maiou simplu pentru stratul de baza, apoi asorteaza tesatura mai grea pentru straturile superioare. Asa vei obtine un aspect diferit. Obiecte pe care, cu siguranta, vei dori sa le ai la indemana:

- maiouri in negru, alb si crem. Adauga si alte culori pentru distractie;

- un cardigan cu maneci lungi sau trei sferturi in alb/crem si negru;

- un blazer de culoare neagra, lung pana la sold.

2. Ia-ti cateva perechi de blugi din denim si pantaloni. Ar trebui sa ai cel putin o pereche de blugi din denim de culoare inchisa, drepti, pentru vreme mai rece si o pereche de blugi albi din denim pentru temperaturi mai ridicate. Negru, gri sau bronz reprezinta solutii pentru pantaloni. Blugii drepti sunt foarte versatili. Ii poti asorta cu un blazer sau alaturi de o camasa/un pulover din bumbac simplu. Se potrivesc bine cu aproape orice tip de pantofi, inclusiv sandale si cizme, ceea ce faciliteaza alegerea tinutelor.

3. Pastreaza la indemana o fusta tip creion neagra sau o rochie catifelata pentru ocazii speciale. Rochiile si fustele tale ar trebui sa fie pana la genunchi. O fusta creion neagra este usor de asortat cu aproape orice stil de top, in functie de cat de imbracata vrei sa fii. Rochiile cu curele sunt confortabile si tind sa se potriveaca pentru toate tipurile de corp. Poarta un top peplum sau o bluza matasoasa cu fusta creion, pentru un aspect mai elegant. Incearca un tricou sau un top cu nasturi pentru un look mai casual.

4. Investeste in cateva perechi de pantofi confortabili, dar eleganti. Alegerea pantofilor potriviti este foarte importanta. Vrei sa tii cont de stil, insa trebuie sa te simti si bine. Cumpara pantofi care pot fi purtati cu o varietate de tinute. Incearca, de exemplu, o pereche de pantofi plati gri, negri sau maro. Stilul elegant si culoarea neutra iti permit sa-i combini cu aproape orice. Ia-ti pentru toamna o pereche de cizme de piele intoarsa cu toc plat sau jos (botine pana la glezne).

5. Adauga accesorii, pentru a-ti etala personalitatea. Bijuteriile pot fi alese cu indrazneala, dar nu ar trebui sa straluceasca prea tare! Alege cercei colorati, coliere cu margele de sticla sau bratari pentru incheietura mainii. Ai la indemana o gama larga de esarfe cu modele colorate, curele si ochelari de soare. pentru a le combina si asorta cu tinutele tale. Pune-ti un colier, daca porti un top cu un decolteu deschis. Adauga o esarfa imprimata la o rochie de culoare uni, pentru o nota de culoare. Foloseste o palarie de soare si ochelari de soare mari, in zilele toride.

Sfaturi vestimentare pentru barbatii trecuti de 60 ani:

1. Alege camasi mulate. Completeaza garderoba cu polouri slim-fit si camasi Oxford cu nasturi. In cazul tricourilor, incearca varianta de baseball in stil raglan. Toate aceste stiluri au cusaturi care-ti accentueaza bratele si umerii, largindu-ti pieptul si spatele. Desi ai putea fi tentat sa porti haine largi, pentru a-ti ascunde corpul, ar fi bine sa n-o faci! Ai putea arata mai gras decat esti! Daca burtica a crescut cu trecerea anilor, lasa camasa desfacuta!

2. Poarta culori neutre si modele simple, pentru a arata elegant. Culorile uni sunt intotdeauna o alegere excelenta, dar si dungile si carourile sunt in regula. Evita culorile indraznete, deoarece sunt adesea considerate prea la moda si te pot face, astfel, sa arati si mai in varsta. Gri, bej, crem, bleumarin si maro ar trebui sa fie culorile tale preferate. Ai grija la negru, deoarece are darul de a te face sa arati palid.

3. Poarta pantofi confortabili, dar stilati. Nu trebuie sa renunti la stil pentru confort! Alege o pereche de mocasini sau de pantofi pentru iesiri casual si o pereche de cizme decoltate pentru evenimente mai formale. Pune-ti o pereche de pantofi din piele intoarsa cu blugi si un blazer.

4. Foloseste esarfe, palarii si cravate. Aceste accesorii repreiznta o oportunitate de a adauga note distractive de culoare tinutelor tale, altfel subestimate. Incearca, de exemplu, o cravata florala sau o esarfa de matase cu dungi fie la o tinuta casual, fie la o tinuta formala. Alege o palarie fedora cu o panglica viu colorata sau cu model. Poarta sosete cu buline pentru a oferi ocazional o privire asupra personalitatii tale distractive.

5. Alterneaza tinutele cu diferite curele, ceasuri si bijuterii. Aceste accesorii ar trebui sa fie cat mai simple. Poarta, de exemplu, curele de piele neagra sau maro. Lanturile, inelele si ceasurile ar trebui sa fie si ele simple, fara ornamente. Sufleca-ti manecile camasei.A sa se ve observa cum trebuie si ceasul.

Citeste si: Cum sa te imbraci decent. 8 articole de evitat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cumparaturile online castiga teren in fata celor clasice, la fata locului. Explicatia e simpla: economisesti timp, e...
Cumperi haine frecvent si tot nu esti multumita de garderoba ta? Ti se pare ca ai cheltuit...
Orice om matur a tinut in maini haine purtate, intrebandu-se daca mai pot fi imbracate o data...