Rosiile de gradina: 5 motive sa le consumi cu seminte

Rosiile de gradina: 5 motive sa le consumi cu seminte

Daca si tie iti place sa consumi rosii vara, alege-le pe cele de gradina, crescute bio pentru ca semintele lor previn imbatranirea prematura si ne scapa de o serie de afectiuni.

Exista cel putin cinci motive ca sa consumi rosii de gradina fara sa le indepartezi semintele. De fapt, semintele de rosii contin substante nutritive benefice pentru sanatate.

Vrei sa stii cum te ajuta rosiile sa iti pastrezi tineretea si energia mai multa vreme? Atunci afla ce rol au semintele din rosii in apararea organismului.

Semintele din rosiile de gradina contin potasiu, un mineral ce regleaza tensiunea si pune sangele in miscare. Conform unui cercetator din Israel, semintele de rosii au un rol esential in scaderea tensiunii arteriala. Daca si tu te confrunti cu aceasta problema, consuma in sezonul cald rosii bio pentru ca acestea contin un antioxidant complex numit licopen care ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Rosiile mentin inima sanatoasa. In cazul celor predispusi la afectiuni cardiace, este bine de stiut ca vitamina B6 si acidul folic prezente in semintele de rosii au capacitatea sa transforme homocisteina, un aminoacid care poate provoca inflamațta vasculara in compusi inofensivi pentur organism.

Semintele de rosii previn imbatranirea prematura. Licopenul din seminte incetineste procesul de imbatranire celulara prin anularea actiunii radicalilor liberi care deterioreaza membranele celulare, producand o serie de boli cum ar fi astm, diabet, arteroscleroza si cancer de colon.

Previn formarea cheagurilor de sange. Semintele de rosii sunt inconjurate de un strat de mucus. Acesta ajuta la deblocarea arterelor si previne formarea cheagurilor de sange, dar si colagularea sangelui, o problema frecvent intalnita in zilele noastre.

Rosiile si semintele lor au proprietati anti-inflamatorii. Semintele de rosie sunt un agent antiinflamator extrem de eficient care anuleaza rolul radicalilor liberi vinovati de productia inflamatiilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre...
Productia de rosii si de castraveti nu te multumeste? Probabil ca nu le oferi ingrasamant sau nu...
Omida fructificatiilor, cunoscuta si ca vierme de rosii si denumita stiintific Helicoverpa armigera, este un daunator care...