Acidul uric este dizolvat, in mod normal, de organism. Apoi, acesta ajunge in rinichi, fiind eliminat, intr-un final, prin urina. Unele persoane, din pacate, nu elimina suficient acid uric, deoarece organismele lor produc in exces acest compus.
Ce alimente sa consumi pentru scaderea nivelului de acid uric:
Anghinarea contine minerale, vitamine si antioxidanti si este bogata in fibre si proteine, fiind unul sintre cele mai eficiente alimente in scaderea nivelului de acid uric.
Ceapa e un adevarat medicament pentru multe afectiuni. Se foloseste sub forma de fiertura si pentru a scadea nivelul de acid uric. Taie in jumatati dopua cepe mic. Pune-le la fiert intr-o cratita. Separa apa folosita la fiert si peste ea adauga zeama de la o lamaie. Bea amestecul pe durata a 24 ore.
Dovleacul este diuretic, ajutand la eliminarea acidului uric. Gateste dovleacul la cuptor sau prin fierbere.
Merele sunt alimente care scad nivelul de acid uric. Le poti consuma in stare naturala, fierte sau coapte.
Telina detoxifiaza organismul si ajuta la eliminarea excesului de acid uric din sange. O poti consuma in stare cruda, fiarta sau gatita asa cum iti place.
Carnea de pui scade nivelul de acid uric, in comparatie cu carnea rosie!
Morcovul ajuta la eliminarea excesului de acid uric.Il poti consuma asa cum iti place!
Bea suficienta apa. Un consum suficient de apa mareste productia de urina, ajutand astfel la eliminarea toxinelor din corp.
Efecte ale excesului de acid uric in organism:
- degetele se inflameaza, iar durerile devin insuportabile;
- pietre la rinichi – litiaza se formeaza prin cristalizarea acidului uric.
Citeste si: Cum sa distrugi cristalele de acid uric din organism