Beneficiile consumului de stafide

Beneficiile consumului de stafide

Stafidele sunt boabe uscate de struguri, fara seminte, care se folosesc la prepararea unor prajituri sau se mananca in stare naturala. Stafidele sunt, asadar, foarte gustoase dar si sanatoase. Le poti pregati acasa sau le poti cumpara din magazine!

Beneficiile consumului de stafide:

Scad tensiunea arteriala. Hipertensivii ar trebui sa consume frecvent stafide! Acestea reduc tensiunea, datorita nivelului ridicat de potasiu pe care il contin. De asemenea, stafidele sunt pline de fibre dietetice responsabile cu reducerea rigiditatii vaselor sanguine.

Reduc nivelul de toxicitate din sange. Acidoza reprezinta toxicitatea crescuta a sangelui sau gazelor din sistemul respirator. Aceasta afectiune provoaca nenumarate alte probleme precum: boli ale inimii, caderea parului, deteriorarea organelor interne, artrita, guta, calculi renale, fierbe, boli de piele, tumori si chiar cancer. Stafidele au in compozitie potasiu si magneziu, doua elemente antiacide naturale care neutralizeaza acizii.

Combat starea de febra. Stafidele au proprietati germicide, antibiotice si antioxidante. Te scapa de febra si combat infectiile virale si bacteriene.

Intaresc oasele. Calciul aflat in stafide este benefic pentru sistemul osos. Tot stafidele contin si bor, necesar pentru formarea osoasa si absorbtia calciului. Borul ajuta la prevenirea osteoporozei in timpul menopauzei si este benefic pentru oase si articulatii.

Amelioreaza diabetul. Stafidele scad nivelul insulinei din sange, ceea ce ajuta bolnavii de diabet. Boabele uscate de struguri ajuta la absorbtia zaharului si il stabilizeaza pentru a reduce complicatiile de sanatate in cazul ambelor tipuri de diabet.

Echilibreaza numarul de globule rosii. Bogate in fier, stafidele combat anemia. Stafidele contin si vitamina B, ce ajuta la formarea de sange nou. Tot stafiele contin si cupru, fara de care globulele rosii nu se pot forma.

Imbunatatesc viata sexuala. Libido scazut? Mananca stafide! Acestea contin arginina, nutrient esential pentru tratarea disfunctiilor erectile.

Elimina constipatia. Aceste boabe uscate de struguri contin fibre si astfel se umfla rapid in stomac, fenomen care ajuta alimentele sa se miste in tract, scapandu-te de constipatie.

Previn cancerul. Stafidele sunt pline de catechine, cunoscute sub numele de antioxidanti polifenolici din sange. Acesrea ajuta organismul sa scape de radicalii liberi pentru a imbunatati sistemul de organe si celulele. Radicalii liberi sunt responsabili cu cresterea numarului de celule canceroase.

Citeste si: Beneficiile consumului de pepene galben

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o prajitura sanatoasa si foarte gustoasa pe care sa o faci relativ repede? Daca da, azi...
Stafidele nu sunt altceva decat boabe de struguri uscate. Le cumparam, frecvent, din magazinele alimentare pentru a...
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...