Cele mai nepotrivite combinatii alimentare

Cele mai nepotrivite combinatii alimentare

Esti ceea ce mananci, spune o cunoscuta zicala . S-a scris chiar si o carte cu acest titlu, in care sunt abordate dietele sanatoase. Intr-adevar, alimentatia este foarte importanta pentru mentinerea unui organism sanatos. Din pacate, exista multe alimente periculoase de care cu greu reusim sa ne ferim. Mai mult, oricat ai incerca sa mananci de sanatos, daca faci anumite combinatii nefericite, poti da digestia peste cap.

Pentru ca digestia sa nu fie perturbata, trebuie sa faci o asociere simpla a alimentelor. Cu cat combini alimentele, cu atat sistemul digestiv are de suferit. Sa vedem, asadar, care sunt cele mai nepotrivite combinatii alimentare:

1. Carne(rosie, pasare, peste) cu cartofi. Carnea produce sucuri gastrice acide, ceea ce inseamna o digerare lenta. In schimb, cartofi produc sucuri gastrice alcaline, ceea ce presupune o digerare rapida. Se produce astfel o batalie digestiva intre enzime diferite. Aceasta lupta se traduce in balonare, gaze stomacale, dureri de stomac, indigestie si chiar energie scazuta.

2. Paste cu carne. Si in cazula cestei combinatii functioneaza nepotrivirea de la punctul 1. Nu e indicat sa asocieziproteine cu carbohidrati. Bineinteles, nu vei manca paine cu supa de taitei sau paste!

3. Cereale cu lapte. Poate parea ciudat, insa aceasta combinatie nu e sanatoasa! E vorba tot de asocierea proteine -carbohidrati, care produce gaze si balonare. Nici f

4. Paine cu carne si oua. In aceasta situatie, consumi o portie dubla de proteine asociate cu carbohidrati. Sigur ca digestia va fi afectata!

5. Fructe cu cereale si lactate. Consuma fructele de sine statatoare, nu incombinatii, la cel putin o ora dupa masa. Fructele folosesc enzime total diferite de toate celelalte alimente.

6. Orez cu carne. Acelasi principiu: proteine combinate cu carbohidrati. Ca sa eviti problemele digestive, cosnuma orezul in combinatie cu legume. Exista legume care se pot combina cu carbohidrati si proteine: salatele, radacinoasele, semintele, ierburile, mirodeniile, uleiurile din nuci si seminte.

Citeste si: Cum sa te mentii SANATOS. 6 combinatii minunate de ALIMENTE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...