Codul de pe ambalajul fainii te ajuta sa iti dai seama ce ar trebui sa alegi. Exista faina 650, 550, 450 si 000. Ce reprezinta aceste cifre? Rafinarea fainii! Cu cat faina este mai rafinata, mai procesata, mai slaba din punct de vedere nutritiv, cu atat codul de trei cifre de pe pachet este mai mic (merge spre 000). Sa vedem ce spune fiecare cod in parte:
Faina 650.Vorbim despre cea mai putin rafinata faina de pe piata. Are un aspect mai inchis la culoare, dar si cel mai mare continut de proteine! Este foarte potrivita pentru produsele de panificatie(paine, pizza etc)
Faina 550. Procesul de rafinare creste usor. Acest tip de faina este bun pentru foietaje, produse de patiserie si blaturi de tarta.
Faina 450. Nu se gaseste chiar atat de usor in magazine. Faina 450 este ideala pentru preparate de patiserie, biscuiti, torturi si prajituri.
Faina 000. Vorbim despre cea mai fina faina, insa si cea mai rafinata. Aceasta este perfecta pentru crème, deserturi pufoase si alte preparate fine. Contine cele mai putine proteine dintre toate tipurile!
De stiut! Pentru albirea tipurilor de faina 450 si 000 e folosit clorul!
Asadar, acum stii ce faina va trebui sa cumperi data viitoare cand mergi la hipermarket!
Citeste si: Mierea face spuma alba! O consumi sau nu? Iata raspunsul