Cum sa nu te ingrasi de sarbatori

Cum sa nu te ingrasi de sarbatori

Vrei sa iti mentii o greutate corporala optima chiar si-n perioada de Craciun, cea a tentatiilor culinare? Nu e usor, dar nici prea complicat. Putina vointa si un set de reguli deloc drastice te vor ajuta sa iti atingi acest tel.

Cum sa iti mentii o greutate optima de Craciun:

1. Orice e permis, dar ai grija la cantitati. Nu-ti lua nicio bunatate de la gura, insa incearca sa mananci echilibrat. Spre exemplu, in loc de 6 sarmale, consuma doar 3 ! Nici cu alcoolul nu exagera, deoarece si acesta ingrasa! Daca mai pui langa si sucul garbogazos la socoteala, sigur vei lua ceva in greutate. Asadar, bea, dar cu masura!

2. Manca fara graba. Mesteca bine. Chiar daca gusturile sunt diverse si extraordinare pe Masa de Craciun, incearca sa te abtii din a infuleca! Oricum, ai timp sa mananci toata ziua! Doar de asta e masa plina! Constientizeaza de ce mananci ;)

3. Opreste-te cand te simti satul. Oricat de mare ar fi tentatia atator preparate, nu mai manca in momentul cand simti ca te-ai saturat. Nu fuge ancarea de pe masa :) Si-apoi, ti se va face fomica iar peste 3-4 ore.

4. Bucura-te de rude si de prieteni. Intalnirea cu familia de Craciun nu trebuie sa fie o competitie de mancat. Din contra, savureaza incet orice consumi. Nu te grabi. Stai de vorba cu cei dragi! Povestind diverse, vei face pauze mai mari si vei manca mai putin, evident.

5. Gateste mai putin caloric. Orice preparat traditional are si varianta lui mai dietetica. Poti face sarmale cu carne de pui, curcan sau carne slaba de porc, salata Boeuf cu maioneza light etc. Evident, depinde de tine, de gustul tau si de ce asteptari ai de la acea mancare!

6. Mananca, dar si misca-te! Dupa o prima zi de Craciun cu alimentatie copioasa, e cazul sa treci la miscare! O alergare in parc, imediat dupa mic-dejun, iti va pica manusa! Si pentru ca tot este iarna, poate dai o fuga in Poiana, 2-3 zile, la schi!

7. Odihneste-te. Relaxeaza-te alaturi de cei dragi, dar nu uita sa si dormi mai mult in aceste zile sfinte. Incarca-ti bateriile pentru viitorul an. In plus, daca esti obosit, vei avea tendinta sa mananci mai mult.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim...
Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata?...
Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu...