Cum sa recunosti ALIMENTELE MODIFICATE GENETIC

Cum sa recunosti ALIMENTELE MODIFICATE GENETIC

Oamenii de stiinta inca mai dezbat cu privire la impactul alimentelor modificate genetic asupra sanatatii. Statele Unite, Canada si China cultiva porumb, boabe de soia si cartofi, toate modificate, in timp ce Austria, Grecia si Ungaria nu mai accepta, oficial, hrana modificata genetic.

Organismele sunt modificate genetic(plante, animale, microorganisme) prin intermediul genelor transplantate din alte organisme.

Raul provocat de alimentele modificate genetic nu a fost dovedit din punct de vedere stiintific. Cu toate, astea multe organizatii militeaza impotriva acestui tip de hrana

Mancarurile modificate genetic sunt rezistente la daunatori, erbicide, ciuperci si virusi. Ele pot avea un gust mai bun si se dezvolta mai repede decat produsele ecologice.

Produsele modificate genetic pot provoca reactie alergica. De exemplu, daca esti alergic la alune si ai consumat un produs care are gene de alune, poti suferi o alergie. De aceea, ew important sa citesti, intotdeauna, informatiile de pe eticheta.

1. Citeste eticheta.

- produsele organice sunt marcate intr-un mod special. Cauta etichete precum 100% organic, Organic sau pe baza de ingrediente organic. Aceste etichete garanteaza ca produsul nu contine componente modificate genetic.

- acorda atentie inscriptiilor nemodificate genetic sau fabricate fara ingrediente modificate genetic. Aceste produse pot contine modificari, dar nu mai mari de 0,9%.

2. Acorda atentiei felului in care arata produsul.

- alimentele modificate genetic arata perfect. Au forma din manual si o durata lunga de viata. Se conserva foarte bine, deoarece genele noi le fac sa reziste la impactul negativ extern. De exemplu, gena Bacillus thuringiensis adaugata la plantele modificate genetic produce o toxina care indeparteaza orice daunator.

- legumele si fructele naturale sunt de obicei, atinse de daunatori.

3. Daca vrei sa eviti alimentele modificate genetic, tine minte aceasta lista:

78% din cantitatea totala la nivel mondial de boabe de soia, 33% din porumb, 64% din bumbac si 24% din rapita - aceste cantitati sunt folosite pentru midificarea genetica a hranei. Ele se adauga la alimente precum:

- carnati;

- produse lactate si branzeturi;

- produse semipreparate si amestecuri de faina;

- cereale pentru micul dejun si cereale instant;

- paine si produse de cofetarie;

- bauturi dulci;

- seminte de bumbac si unt de arahide;

- maioneza;

- sirop de ciocolata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Detoxifierea organismului consta in eliminarea toxinelor, prin anumite mijloace, cum ar fi clismele sau dietele alimentare. Organele...
Alimentele sunt modificate genetic pentru a deveni mai rezistente la virusi, pentru a li se imbunatati valoarea...
Eliminarea insectelor si a furnicilor, cu ajutorul produselor organice reprezinta o problema pentru gradinarii neexperimentati. Utilizand, in...