De ce trebuie evitata fierberea apei timp indelungat

De ce trebuie evitata fierberea apei timp indelungat

Fierberea apei timp indelungat sau refierberea acesteia nu numai ca nu distruge substantele daunatoare, ci creste concentratia acestora, favorizand anumite reactii chimice, deloc benefice pentru sanatate.

Iata ce substante daunatoare din apa isi pot mari concentratia, daca aceasta este fiarta un timp indelungat sau este refiarta de mai multe ori:

Arsenicul reprezinta substanta cea mai daunatoare din apa potabila, deoarece poate cauza intoxicatii, probleme ale sistemului digestiv, diabet, boli cardiovasculare si de piele si cancer.

Nitratii pot cauza cancer ovarian, la intestinul gros, la vezica, pancreatic, la stomac sau chiar leucemie.

Fluorul cauzeaza scaderea functiilor neurologice, reducand fertilitatea in cazul adultilor si inteligenta in cazul copiilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o serie de alimente care nu trebuie pastrate in frigider, din diferite motive. Iata cateva exemple,...
Ouale sunt alimente comune in societatea actuala. Putini sunt cei care nu au consumat, macar o data...
Diabetul de tip 2 este foarte raspandit in lume, afectand 90%-95% dintre cele 18,2 milioane de diabetici....