Ghee - untul clarifiat. 6 beneficii pentru sanatate

Ghee - untul clarifiat. 6 beneficii pentru sanatate

Ghee sau untul clarifiat este obtinut prin indepartarea grasimilor butirice de partile solide (proteine) si apa. Procesul de incalzire este lent, iar produsul obtinut nu trebuie confundat cu untul topit.

Iata sase motive pentru care ar trebui sa consumi ghee in mod regulat:

1. Nu produce radicali liberi. Avand un punct de prajire/fierbere mai mare decat aproape orice alt ulei, adica fiind mult mai stabil la temperaturi inalte, ghee nu produce radicali liberi. Radicalii liberi sunt daunatori pentru sanatate, iar atunci cand uleiurile ajung dincolo de punctul lor de afumare, rezultatele pot fi periculoase pentru sistemul respirator.

2. Reduce riscul bolilor de inima. Ghee contine o cantitate mare de acid linoleic conjugat. Acest acid gras protejeaza organismul impotriva substantelor cancerigene, ingrosarii si rigidizarii arterelor si diabetului. Specialistii recomanda ca ghee sa fie folosit pentru a preveni bolile cardiovasculare.

3. Te ajuta sa pierzi in greutate. Atunci cand ghee provine de la vaci hranite cu iarba(ecologic), untul contine acizi grasi ce lupta impotriva cancerului. Asadar, acest produs este recomandat si in lupta cu kilogramele.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Leusteanul se afla, probabil, in gradina oricarui gospodar roman! Ciorbele autohtone nu pot fi concepute fara aceasta...
Lamaia este o bomba de vitamine in stare naturala, ajutand la tratarea multor boli! Putini stiu, insa,...