Cum sa alegi storcatorul de fructe

Cum sa alegi storcatorul de fructe

Storcatorul de fructe este un electrocasnic foarte popular in intreaga lume. Desi a fost creat pentru fructe, acest aparat poate stoarce si legume, plante medicinale si chiar radacinoase. Asadar, daca vrei un suc natural, fara aditivi si substante nocive, e cazul sa iti cumperi un storcator de fructe. Azi, iti dam cateva sfaturi pentru a-l alege pe cel potrivit nevoilor tale.

Cum sa alegi un storcator de fructe. Tine cont de:

Tipul de storcator. Exista 2 tipuri de storcatoare:

- cu centrifugare. Este varianta cea mai cunoscuta, prima aparuta in comert. Lucreaza cu o viteza mare si este destul de ieftin. Stoarce fructele/legume in cateva secunde. La capitolul dezavantaje, intra oxidarea substantelor si vascozitatea mai mica a sucurilor. Practic, se pierd din nutrienti si minerale.

- cu presare la rece. Este mai scump decat storcatorul cu centirfugare, dar si mai eficient. Se utilizeaza pentru a presa pulpa fructelor si a extrage cat mai multe substante nutritive. Folosind acest storcator, vei pierde mai putina pulpa din fructe/legume. Un dezavantaj al acetui produs este faptul ca are o viteza mica de productie.

Putere. Verifica puterea storcatorului. Cel cu centrifuga este mult mai puternic decat cel cu presare la rece. Pe varinata centrifuga, ideal ar fi sa alegi un model cu putere de minimum 800 W. Daca alegi un storcator cu presare la rece, ar trebui sa fie un model cu putere de circa 200 W.

Viteza. Alege un storcator cu centrifuga prevazut cu macar 2 trepte de viteza. Treapata cea mai inalta iti va fi de folos in cazul radacinoaselor, care sunt mult mai dure. In ceea ce priveste, varianta cu presare la rece, cam toate aparatele sunt dotate cu o singura treapta de viteza.

Capacitatea de stocare. Ar fi bine ca recipientul de stocare sa fie destul de mare. Altfel, vei sta des sa muti sucul obtinut intr-un alt vas. Varianta cu vas mic de stocare e potrivita in bucatariile mai putin spatioase, evident.

Functiile extra. Modelele mai noi sunt prevazute cu functii precum senzor pentru oprirea motorului sau sistem de protecti a motorului. Practic, cand exista prea multa presiune pusa pe motor, acesta se opreste.

Citeste si: Cum sa invingi cancerul. Consuma sucul acesta!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim...
Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata?...
Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu...