Cumperi usturoi chinezesc? Iata de ce nu trebuie s-o mai faci

Cumperi usturoi chinezesc? Iata de ce nu trebuie s-o mai faci

Usturoiul produs in China e mare, fara pete si se curata foarte usor. Din pacate, este si toxic! Producatorii chinezi folosesc diverse pesticide interzise de lege pentru a accelera cresterea legumelor si fructelor pe care le cultiva!

Usturoiul chinezesc se gaseste peste tot, de la hipermarketuri, pana la piete. Multi romani il cumpara deoarece arata bine si se curata mult mai repede. Ce nu stiu acestia e faptul ca usturoiul provenit din China e crescut artificial cu ajutorul pesticidelor de tipul parathion si phorat, care au un efect devastator asupra corpului.

Experiment:

Am cumparat usturoi chinezesc si l-am cultivat in gradina personala(zona de deal-munte, unde usturoiul romanesc se face). A rasarit, a crescut o perioada, apoi s-a pierdut, pur si simplu ,in pamant! Am repetat procesul si anul urmator. Acelasi rezultat! Cel mai probabil, acest esec(incapacitate de maturizare) este cauzat de lipsa de substante care ii provoaca in mod obisnuit dezvoltarea...

Citeste si: Cum te ajuta usturoiul sa scapi de herpes rapid

Cum sa identifici usturoiul made in China: 

- e mai bombat si mai usor decat cel romanesc.

- coaja e mai alba si mai lucioasa decat in cazul usturoiului autohton.

- nu are radacini si cotor. Acestea sunt eliminate de producatorii chinezi pentru a scade din greutate(economie la transport)

- nu are mirosul puternic si nici gustul bun pe care le simti in cazul usturoiului din Romania.

Citeste si: Tratarea bolilor cu usturoi, otet de mere si miere

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient...
Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...
Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi...