Cum sa iti imbunatatesti nivelul de trai in mod considerabil?

Cum sa iti imbunatatesti nivelul de trai in mod considerabil?

Studiile arata ca prin incercarea de a atinge anumite teluri in viata, ne putem imbunatati nivelul de trai.

Telurile pe termen lung atrag o serie de alegeri si decizii, ce implica un anumit efort. Daca faceti o analiza a nivelului de trai, puteti sa va concentrati pe lipsuri si pe oportunitatile de imbunatatire a acestora.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

In primul rand trebuie sa descoperiti ce aspecte si experiente ale vietii au legatura cu nivelul de trai. Trebuie sa va intrebati ce tip de comportamente au un impact asupra vietii. Potrivit unui studiu exista o serie de emotii, stari si fapte, care ne influenteaza nivelul de trai, dupa cum urmeaza:

- Emotiile pozitive, cum ar fi fericirea, multumirea, apropierea, increderea, pacea interioara, etc.

- Implicarea in activitati si concentrarea asupra acestora.

- Relatiile – calitatea acestora are un impact mare asupra calitatii vietii, deoarece ele reprezinta sursa principala a emotiilor pozitive.

- Sensul vietii – daca avem un tel bine stabilit, atunci increderea si respectul de sine va creste considerabil. Opusul acestui sentiment este acela ca pierdem timp pretios, facand ceva care nu ne ajuta sa atingem un anumit tel.

- Multumirea de sine apare atunci cand reusim sa facem tot ceea ce ne-am propus, pentru a atinge un anumit tel. Acest sentiment mai apare si atunci cand realizam lucruri marunte cum ar fi castigarea unui joc sau rezolvarea unei integrame.

- Sanatatea reprezinta starea de bine a fizicului si a psihicului nostru. Potrivit anumitor studii somnul joaca un rol important in bunastarea nivelului de trai, deoarece daca nu ne odihnim suficient, vom fi mai usor coplesiti de emotii si mai putini productivi.

Incercati sa intelegeti felul in care mintea omeneasca ia anumite hotarari. Fiecare dintre noi facem alegeri care ne afecteaza nivelul de trai, in rutina zilnica (cum ne incepem ziua, ce alegem sa mancam) si in reactiile standard ( faptul ca mancam atunci cand suntem nelinistiti sau ca injuram alti soferi, atunci cand ne enerveaza), acestea fiind niste automatisme, pe care trebuie sa le schimbam, pentru a ne imbunatati calitatea vietii, prin autocontrol si gandire analitica.

Ganditi-va ce aspecte ale nivelului de trai doriti sa imbunatatiti. Ce obiceiuri doriti sa adoptati, cum v-ar placea sa reactionati in situatii tensionate, ce ar trebui sa contina si s anu contina o zi perfecta. Faceti o lista cu aceste lucruri si impartiti-le in diferite categorii.

Transformati-va telurile in teluri SMART – Specifice, Masurabile, Accesibile , Relevante si legate de Timp.

Colaborati cu alte persoane atunci cand experimentati lucrurile enumerate anterior. Daca doriti sa va schimbati un obicei zilnic, cum ar fi acela de a manca sanatos si de a face sport, va va fi mai usor daca va luati un partener de antrenament.

Evaluati rezultatele experimentelor. Tineti un jurnal in care sa scrieti intentiile zilnice, analiza activitatilor si a rezultatelor, precum si ideile de imbunatatire a acestora din urma.

O rutina de seara alternativa este RPM: Reflectare, Planificare, Meditatie.

- Reflectati asupra zilei si asupra realizarilor de peste zi, insemnandu-le intr-un jurnal.

- Planificati-va activitatile pentru a doua zi, pentru a le putea analiza la nivel subconstient in timpul somnului.

- Meditati asupra rezultatelor din ziua respectiva, pentru a va putea duce linistiti la culcare.

 

Vrei o viata mai buna? Incearca sa urmezi sfaturile din acest articol!

Posted by Aflacum.ro on Friday, July 24, 2015

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obtinerea unui job bun si implicit siguranta financiara depind foarte mult de finalizarea studiilor. Acestea sunt extrem...
Persoanele care imbina studiile cu munca urmeaza o facultate si se intretin din punct de vedere financiar,...
Viata mamelor, care raman insarcinate la o varsta timpurie, in mod accidental si care decid sa pastreze...