Metode de prajire a boabelor de cafea

Metode de prajire a boabelor de cafea

Cafeaua prajita in casa este mai proaspata si mult mai savuroasa, decat cea din comert. Iata cateva metode de prajire a boabelor de cafea:

In primul rand este important sa cunoasteti urmatoarele informatii despre prajirea boabelor de cafea:

Indiferent ce metoda alegeti, trebuie sa luati in considerare caracteristicile boabelor de cafea, atunci cand le prajiti.

Perioada de prajire tine de preferintele personale.

Tineti cont de miros. Prin prajire, boabele verzi de cafea capata o culoare galbuie si emana un miros ca de iarba, iar apoi devin maronii, fumega putin si capata mirosul tipic al cafelei.

Durata prajirii poate fi determinata de culoarea boabelor de cafea. Cu cat culoarea acestora e mai inchisa, cu atat sunt mai bine prajite. 

Iata caracteristicile boabelor de cafea, in functie de nuanta de maro capatata prin prajire:

o Maro foarte deschis. Aceasta nuanta trebuie evitata, deoarece boabele de cafea capata un gust acru, sunt moi ca textura, au o aroma medie si nu capata tenta dulceaga, tipica cafelei bine prajite.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul de calitate trebuie degustat in mod corespunzator, pentru a-i putea surprinde aroma si buchetul, dupa cum...
Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare