Cum sa pregatesti masa de 1 decembrie. Patru retete de neratat

Cum sa pregatesti masa de 1 decembrie. Patru retete de neratat

Ziua Nationala a Romaniei inseamna un moment de mandrie pentru orice roman, dar si o sarbatoare culinara , cu produse traditionale din belsug.

Gospodinele sunt mai ocupate in preajma zilei de 1 decembrie. Bucatele gustoase nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Ziua Nationala a Romaniei. Daca, totusi,  iti lipseste inspiratia culinara in aceasta perioada, te ajutam cu patru retete potrivite pentru sarbatoarea de 1 decembrie:

1 VARZA MURATA CU CIOLAN AFUMAT

Ingrediente:

- o varza murata;

- 400 g ciolan afumat;

- o lingura pasta de tomate;

- o lingura untura de porc;

- o cana supa de legume(apa);

- o frunza de dafin;

- cimbru;

- piper;

- boia iute;

- vegeta(optional);

- o legatura de marar.

Mod de preparare:

- lasa varza la desarat in apa rece, vreme de trei ore;

- pune untura intr-un tuci si cand se incinge adauga ciolanul taiat bucati potrivite ( partea cu mai multa grasime a ciolanului);

- lasa ciolanul sa se rumeneasca usor, apoi adauga varza tocata marunt si caleste-le impreuna;

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o...
Ziua Nationala a Romaniei inseamna un moment de mandrie pentru orice roman, dar si o sarbatoare culinara...