Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Carnea de vita se poate asezona cu diverse legume: broccoli, castraveti murati, cartofi, conopida sau morcovi.
Carnea de vita se poate asezona cu diverse legume: broccoli, castraveti murati, cartofi, conopida sau morcovi.
Noi va prezentam o reteta simpla cu morcovi, legume bogate in vitamina A si betacaroten.
Ingrediente:
- 600 g carne,
- un kg morcovi,
- 3 lingurite de zahar,
- o lingura de untura,
- o Iingurita de faina,
- sare dupa gust.
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite.
Se calesc in tigaie sau cratita bucatile de carne cu o lingura de untura.
Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda.
Se pune sare si putina apa calda.
Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.
Se curata morcovii. Daca sunt mari, se taie felii subtiri; daca se intrebuinteaza carote mici, rotunde, se lasa intregi.
Morcovii se calesc la randul lor la fel ca si carnea de vita, intregi sau felii, cu putina untura/ulei.
Se pun in cratita cu carne cand aceasta este fragezita. Separat se arde zaharul si se stinge cu putina apa fierbinte. Se toarna in mancare.
Se gusta de sare. Cand este aproape gata, se da o jumatate de ora la cuptor.
Acest preparat se serveste cald.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.