Mancare de dovlecei cu carne de vitel

Mancare de dovlecei cu carne de vitel

Carnea de vitel poate fi asezonata cu dovlecei, cartofi sau cu conopida. Indiferent de leguma aleasa, mancarea obtinuta va fi gustoasa.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- o lingura de unt sau untura,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 4 dovlecei frumosi sau 5 dovlecei in floare,
- o lingurita de marar tocat,
- 2 linguri de smantana,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se prajeste carnea de vitel in unt sau in untura, cu ceapa si putina faina.

2

Se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit.

3

Se rad dovleceii de coaja.

4

Cei mici in floare se lasa intregi, cei mari se taie in patru in lung, apoi in bucati de 5 - 6 cm. Se prajesc in putina grasime.

5

Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pun dovleceii si mararul, se da cratita la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit pana ce dovleceii sunt gata.

6

Dovleceii prea fierti se sfarama usor. Dupa gust, inainte de a se servi, se pot adauga doua linguri de smantana.

Etichete: carne, carne vita, dovlecei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu...
Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza...