Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O friptura apetisanta pregatita la cuptor poate fi si pulpa de porc cu chimen.
O friptura apetisanta pregatita la cuptor poate fi si pulpa de porc cu chimen.
Puteti alege de la macelarie acea parte a porcului care poarta numele de capac de pulpa pentru a gati o friptura de porc suculenta.
Ingrediente:
- 2 kg pulpa,
- o lingurita de chimen,
- sare.
Mod de preparare:
Se sareaza carnea (pulpa din spate) si se lasa in repaus o jumatate de ora.
Se asaza carnea de porc intr-o tava, se toarna 2 - 3 linguri de apa si se presara cu putin chimen. Se pune la cuptor, la foc potrivit.
Pulpa de porc e unge din cand in cand cu zeama formata in tava. Daca aceasta scade, se mai adauga o lingura sau doua de apa pana preparatul este gata.
Se tine la cuptor cam doua ore si jumatate pentru ca pulpa de porc sa fie bine patrunsa. In caz contrar, se digera mai greu.
Se taie felii, se serveste cu sosul din tava, curatat de grasime si strecurat si cu cartofi prajiti.
Pont: Cand purcelul este tanar, se pune la fript cu soriciul, acesta crestandu-se in forma de patrate mici, cu un cutit ascutit. Daca in timpul friptului soriciul se rumeneste prea tare, se acopera cu o hartie alba. Cand friptura este gata, inainte de a o taia, se desprind cu un cutit patratele de sorici rumenite.
Se asaza pe aceeasi farfurie cu fripura taiata felii si se asezoneaza cu legume.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.