Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc la cuptor

O friptura apetisanta pregatita la cuptor poate fi si pulpa de porc cu chimen.

Puteti alege de la macelarie acea parte a porcului care poarta numele de capac de pulpa pentru a gati o friptura de porc suculenta.

Ingrediente:

- 2 kg pulpa,
- o lingurita de chimen,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se sareaza carnea (pulpa din spate) si se lasa in repaus o jumatate de ora.

2

Se asaza carnea de porc intr-o tava, se toarna 2 - 3 linguri de apa si se presara cu putin chimen. Se pune la cuptor, la foc potrivit.

3

Pulpa de porc e unge din cand in cand cu zeama formata in tava. Daca aceasta scade, se mai adauga o lingura sau doua de apa pana preparatul este gata.

4

Se tine la cuptor cam doua ore si jumatate pentru ca pulpa de porc sa fie bine patrunsa. In caz contrar, se digera mai greu.

5

Se taie felii, se serveste cu sosul din tava, curatat de grasime si strecurat si cu cartofi prajiti.

Pont: Cand purcelul este tanar, se pune la fript cu soriciul, acesta crestandu-se in forma de patrate mici, cu un cutit ascutit. Daca in timpul friptului soriciul se rumeneste prea tare, se acopera cu o hartie alba. Cand friptura este gata, inainte de a o taia, se desprind cu un cutit patratele de sorici rumenite.

Se asaza pe aceeasi farfurie cu fripura taiata felii si se asezoneaza cu legume.

Etichete: pulpa porc, friptura, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste. Ingrediente: - 2...
Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate,...
Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care se fierbe...