Reteta: Drob de miel in aluat de taitei

 Reteta: Drob de miel in aluat de taitei

La aceasta reteta prapurul de miel este inlocuit cu aluatul de taitei.

Ingrediente:

- 500 grame maruntaie,
- 2 oua,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- o lingura de verdeata tocata,
- 2 fire ceapa verde,
- sare, piper,
- o lingura de untura.

Pentru aluat:

- un ou,
- 150 g faina,
- o lingura de unt sau de untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Maruntaielele de la miel se maruntesc cu un cutit sau se trec prin masina de carne.

2

Se adauga ouale, putin miez de paine inmuiat in lapte (dupa dorinta), sare, un praf de piper, smantana si verdeata multa, marar, patrunjel si ceapa verde, tocate marunt cu o parte din cozi.

3

Se face un aluat fraged dintr-un ou, faina si unt.

4

Se intinde o foaie ca de taitei, se asaza in tigaia unsa cu unt sau cu untura.

5

Se pune umplutura intr-un strat de grosime egala.

6

Se intorc marginile potrivind sa nu vina prea mult aluat unul peste altul.

7

Se unge cu ou. Se da la cuptor.

Mod de servire :

Drobul de miel se serveste rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste. Preparat din maruntaie de...
Aluatul de taitei de casa este mai bun si mai sanatos decat cel din comert. Folosit la...
Taiteii pentru supa se pot cumpara din comert, dar, daca doriti, ii puteti prepara si in casa....