Varza acra cu carne de vita

Varza acra cu carne de vita

Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza la murat.

Ingrediente:

- 600 g carne,
- o varza acra,
- 2 linguri de untura,
- putina boia de ardei,
- o lingura de bulion.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in bucati potrivite si se pune in apa fiarta ca sa spumeze.

2

Se lasa carnea la fiert cu sare in apa limpede timp de o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.

3

Se spala in apa rece o capatana sau doua de varza murata. Se taie marunt ca fideaua.

4

Trebuie pusa din timp in cratita cu carne, deoarece varza murata fierbe mai greu.

5

Se pune apa, putina boia de ardei, piperul si o lingura de bulion.

6

Se lasa sa fiarba cel putin doua ore.

7

Se da apoi la cuptor inca o ora.

Pont: Mancarea trebuie sa fie grasa. Este mai gustoasa daca este pregatita din ajun.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de purcel cu varza acra se prepara intr-un timp mai indelungat decat reteta de varza dulce...
Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu...