Cum sa prepari carne crud-uscata

Cum sa prepari carne crud-uscata

Iti place carnea crud-uscata? Daca da, afla ca o poti pregati in propria gospodarie. Reteta e simpla si iti aduce economii. In 4 zile, vei putea manca din carnea preferata. De asemenea, carnea crud-uscata este excelenta ca aperitiv la un pahar de bere.

Carne crud-uscata. Ingrediente:

- 2 kilograme de muschiulet de porc;

- sare;

- o lingura de chimen;

- o lingura de boabe de coriandru;

- o lingurita de fulgi/ boia de ardei iute;

- 2 linguri de boia de ardei dulce;

- 6-7 catei de usturoi.

Carne crud-uscata. Mod de preparare:

- spala si usuca muschiuletul de porc;

- taie muschiuletul in bucati, astfel incat acestea sa incapa intr-o caserola fara probleme;

- tavaleste bucatile de carne prin sare;

- aseaza bucatile de carne in caserola, in straturi;

- acopera caserola cu un capac si introdu-o la frigider pentru o zi. Carnea va prinde astfel sare;

- spala bine de tot carnea, astfel inat sa se curete sarea de pe suprafata sa;

- pune carnea intr-un castron si aciper-o cu apa rece;

- las-o la inmuiat pentru o ora. In aceasta perioada, spal-o si schimba apa de 2 ori;

- usuca bucatile de carne folosind niste prosoape de hartie;

- toaca usturoiul;

- amesteca usturoiul tocat, coriandrul zdrobit in mojar, fulgii/boia de ardei iute, boia de ardei dulce si chimenul;

- presara bucatile de carne cu amestecul condimentat. Amesteca bine, raspandind condimentele pe toate partile bucatilor de carne.

- pune bucatile de carne intr-un castron adanc, in straturi.

- infige bucatile de carne pe bete de lemn(pentru frigarui), fara sa le lipesti.

- leaga o bucata de sfoara de capetele fiecarui bat de lemn;

- atarna carnea intr-un loc racoros si ventilat;

- lasa carnea la uscat timp de 3 zile(72 ore);

- scoate carnea crud-uscata de pe bete;

- taie carnea in felii subtiri si gata! E numai buna de mancat!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci bujenita de porc

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se...
Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare...
Pipotele de pui se pot prepara in multe moduri. Fripte, prajite sau in mancaruri delicioase alaturi de...