7 idei neconventionale. Pe care ai pune-o in practica?

7 idei neconventionale. Pe care ai pune-o in practica?

Multi oameni se nasc cu har de inventatori. Unii schimba cursul omenirii si devin celebri. Altii se multumesc sa pastreze inventiile in gospodaria proprie. Azi, iti aducem la cunostinta o serie de inventii la care cu greu te puteai gandi. Sau poate chiar te-ai gandit. Cine stie?! Cert este ca unele dintre utilizarile de mai jos chiar te vor uimi.

7 idei neconventionale:

1. Cadrul de mers. Ai pe acasa un cadru de mers scos din uz? Nu te grabi sa-l arunci sau sa-l dai la fiare vechi. Poti face din el un suport rezistent pentru un gratar. Iei dimensiunile si creezi/cumperi partea superioara a gratarului pe aceste marimi.

2. Dozator de apa modificat. In realitate, nu vei modifica nimic la dozator. Tot ce trebuie sa faci este sa tai o sticla de plastic de 2 litri pe burta si sa o asezi frumos pe zona de scurgere a dozatorului. Mai exact, pui sticla cu scobitura in sus, pe directia de unde dai drumul apei din dozator. Gura sticlei o vei fixa spre exterior, unde vei aseza un vas mai incapator. Astfel , poti lua o cantitate de apa mai mare dintr-o singura miscare.

3. Televizorul cu tub. Un televizor cu tub nu mai foloseste in scop clasic omului modern. Oricine are in casa macar un LCD, chiar daca nu cu functie HD. Asadar, ce faci cu tv-ul vechi al bunicii? Il depozitezi sa umpli casa de praf , il dai la fiare vechi(exista cupru si nu numai in interiorul televizoarelor cu tub) sau il folosesti cum iti recomandam? Cu cat spatele tv-ului e mai proeminent, cu atat televizorul poate deveni o masuta mai confortabila. Aseaza-l cu atentie pe podea cu spatele in jos, iar pe partea care candva servea ca ecran asterne o fata de masa. Gata masuta improvizata!

4. Plasturele universal. Daca ai un plic mai vechi fara lipici atasat, nu te chinui sa-l dai cu aracet sau cu cine-stie-ce alt lipici. Introdu scrisoarea in el, apoi lipeste-l simplu cu un plasture universal. S-o folosi el in principal pentru rani, dar nu degeaba ii spune universal :)

5. Cizmele vechi. O cizma veche poate fi folosita pe post de burlan de scurgere la streasina. Decupeaza cizma la varf. Incalta burlanul la capat cu cizma si gata! Apa se va scurge departe de peretele casei. Nu e cea mai estetica solutie, dar cu siguranta e mai putin costisitoare :)

6. Oglinda adaptata. Ai spart, din pacate, oglinda retrovizoare a masinii. Daca e cea de pe partea soferului, nu-i de gluma! Trebuie sa gasesti imediat solutia. Iar daca nu ai o oglinda de rezerva, poti incropi un mecanism simplu. Ataseaza in zona de prindere a retrovizorului o oglinda mica, normala. Lipeste-o cu banda adeziva si vei putea circula fara probleme pana cand schimbi oglinda masinii...Atentie, insa, la oamenii legii! Politistul de la rutiera s-ar putea sa iti dea amenda pentru aceasta inventie...La fel de bine, insa, s-ar putea sa te laude pentru ingeniozitate :)

7. Sistem de alarma pentru casa. Cum de nu ne-am gandit mai repede la asa ceva :) Un tuci/o cratita mai mare, doua-trei linguri/furculite si un ibric pot deveni paznicul casei tale. Prinde urechea vasului pe clanta usii de la intrare(evident pe interior), iar in interiorul vasului introdu lingurile si ibricul. Lesne de inteles ca odata ce usa va fi fortata de un musafir nepoftit, obiectele de bucatarie vor pica si vor produce un zgomot suficient de mare incat sa te trezeasca chiar si dintr-un somn adanc :) In egala masura, hotul se va speria de zgomot si va da bir cu fugitii.

Citeste si: Cum sa te gandesti la asa ceva?! Top 7 inventii bizare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Lumea moderna este plina de inventii inteligente si foarte utile. Unele sunt putin mai ciudate si pot...