8 greseli prin care atragi insectele in casa ta

8 greseli prin care atragi insectele in casa ta

Multe insecte intra in casa omului, in cautare de hrana si adapost. Ele pot gasi aici un mediu potrivnic sau, dimpotriva, un loc ideal pentru a locui! Din pacate, acesti vizitatori pot cauza probleme destul de mari. Unii dintre ei se hranesc cu lemn, tesaturi si plante, altii pot provoca intoxicatii alimentare si infectii. Asadar, este important sa stii ce lucruri din locuinta ta atrag insectele. Apoi, trebuie doar sa iei masurile potrivite.

Ce obiecte din casa ta atrag insectele:

1. Carti vechi. Orice hartie veche poate atrage insecte. Ai depozite de carti vechi, stive de ziare, scrisori? Daca da, atunci trebuie sa stii ca unele insecte, cum ar fi pestisorul de argint, se hranesc cu celuloza. Asadar, ar fi bine sa nu mai lasi hartii vechi pe masa, rafturi sau chiar intr-un sertar. Daca vrei sa pastrezi acele carti/ scrisori vechi, pune-le intr-un recipient de plastic care poate fi etansat.

2. Becuri aprinse. Lumina alba si cea albastra sunt cele mai atractive pentru insecte. In schimb, luminA galbene, roz si cea portocalie atrag mai putin micile vietati. Majoritatea becurilor cu LED-uri sunt o alegere buna pentru casa, deoarece lumina pe care o produc nu este alba, ci un amestec de diferite culori deschise. Totusi, exista exceptii, iar unele lumini de LED atrag insectele. Ca sa nu ai dubii, inlocuieste LED-urile cu becuri care emit culori mai calde.

3. Rame albe pentru ferestre si usi. Daca exteriorul locuintei tale este vopsit in alb, vei atrage diverse insecte! Ai putea incerca verde si albastru, culori mai putin ofertante pentru diferitele ganganii. Daca vrei sa indepartezi , insa, doar tantarii, vopseste totul in alb. Micii vampiri sunt atrasi de culori mai inchise!

4. Cutii de carton. Pestisorul de argint, termitele si alte insecte se hranesc cu carton si cu lipiciul care leaga bucatile de carton. Acest material poros este, de asemenea, perfect pentru casa acestor insecte. Ele emit secretii prin care atrag alte insecte din specia lor. Incearca sa inlocuiesti cartonul cu plasticul!

5. Lemn neterminat. Albina dulgher e atrasa de lemnul neterminat, mai ales daca acesta e gaurit. Insecta va for a in respectivul lemn si va depunde oua in interior. Este important, asadar, sa te asiguri ca nu pastrezi stive de lemn de foc in casa si ca gardurile(alte constructii din lemn) sunt vopsite si tratate cu pesticide.

6. Umiditate ridicata. Daunatorii iubesc locurile umede si calde. S-ar putea sa gasesti insecte in subsol, baie sau in jurul chiuvetei de la bucatarie. Pentru a controla umiditatea, asigura- te ca sistemul de drenaj functioneaza corect si ca nu exista scurgeri. De asemenea, poti cumpara un umidistat(mic instrument de masurare a umiditatii) pentru a verifica nivelurile de umiditate si poti instala un sistem de dezumidificare.

7. Plante. Plantele de interior reprezinta un magnet pentru anumite insecte, mai ales daca nu sunt ingrijite corespunzator. Umiditatea exagerata este problema si in acest caz. Asigura-te ca in camera in care ai plante, aerul circula suficient. Astfel, vei preveni umiditatea ridicata, solul se va usca mai repede si va fi redusa cresterea fungica, ceea ce transforma planta intr-un loc mai putin interesant pentru insecte.

8. Mancare si diverse bauturi. Daca avi fructe sau legume prea coapte, arunca-le sau pune-le intr-un recipient etans. Altfel, mustele se vor aduna sa se infrupte. De asemenea, ai grija cum pastrezi lichidele dulci ori fermentate, cum ar fi siropul sau otetul. Sterge orice scurgere. Nu lasa recipiente deschise. si nu lasati cutii si sticle deschise.

Citeste si: Cum sa scapi de insectele din casa. 3 metode sigure

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa alungi insectele daunatoare din casa? Gandeste-te de doua ori inainte de a utiliza produse chimice....
Insectele au navalit in locuinta ta? Nu e foarte greu sa scapi de ele, folosind substante toxice...
Gandacii sunt cei mai intalniti daunatori de locuinta, din intreaga lume, fiind atrasi in special de hrana...