9 sfaturi rapide pentru indepartarea celor mai DIFICILE PETE de pe haine

9 sfaturi rapide pentru indepartarea celor mai DIFICILE PETE de pe haine

Petele de pe haine apar cand ti-e lumea mai draga, stresandu-te fara rost. Trebuie sa stii, insa, ca si cele mai dificile pete, precum cele de vin, de sange, de grasime sau de iarba, pot fi scoase rapid.

Iata cum poti indeparta rapid chiar si cele mai dificile pete de pe imbracamintea preferata:

1. Petele de sange pot fi indepartate cu ajutorul apei oxigenate 3%(peroxid de hidrogen). Toarna un pic de solutie pe pata si foloseste unghia sau partea care nu taie a unui cutit pentru a freca. Apoi, clateste cu mai multa apa oxigenata. Ar fi bine sa actionezi inainte ca sangele sa se usuce. Un alt mod de curatare a petelor de sange implica sarea de bucatarie. Uda pata cu apa, presara putina sare si freaca materialul. Spala apoi haina la masina, cum o faci in mod uzual.

2. Petele de iarba pot fi eliminate foarte simplu cu ajutorul unei periute de dinti vechi si a unei cantitati mici de pasta de dinti. Ai grija sa fie pasta simpla, nu gel! Pune putina pasta pe pata, inmoaie periuta in apa curata si freaca zona patata. Repeta pana cand petele dispar. Clateste si apoi spala haina in mod obisnuit.

3. Petele de ruj. Pentru a indeparta rujul de pe hainele inchise la culoare freaca pata cu putin miez de paine alba. Indeparteaza apoi firimiturile.

4. Petele de pe guler pot fi indepartate foarte simplu cu sampon (nu trebuie sa fie unul scump). Toarna putin sampon pe guler, freaca-l pana samponul patrunde bine in tesatura si clateste. Spala haina apoi ca de obicei.

5. Petele de sebum. Acestea apar pe fetele pernelor, daca unele persoane transpira prea mult in timpul noptiii. Astfel de pete inestetice pot fi indepartate usor cu sampon. Toarna putin sampon in zona patata, freaca, limpezeste cu apa si apoi baga fata de perna la masina.

6. Petele de grasime pot fi indepartate folosind amidon de porumb. Presara putina substanta peste pata, las-o sa absoarba grasimea timp de cateva minute si apoi indeparteaz-o cu o periuta.

7. Petele de vin rosu. Inmoaie tesatura patata in apa si pune haina in asa fel incat sa formeze un saculet in zona patata. Pune in respectivul saculet putina crema de tartru, leaga saculetul si lasa crema sa actioneze. Desfa-l dupa cateva minute si treci apoi haina de mai multe ori pe sub jet de apa fierbinte (sau incearca sa o scufunzi repetat intr-un vas cu apa fierbinte). La final, introdu haina in masina de spalat, cum faci de obicei.

8. Petele de cerneala pot fi eliminate cu alcool. Inmoaie tesatura patata in alcool si sterge zona cu o carpa curata, alba. De asemenea, poti inmuia un burete in lapte si apoi sa freci pata pana dispare.

9. Petele de ceai. Pentru astfel de pete e necesar sa faci o solutie foarte concentrata din apa si zahar. Pune apa intr-un recipient mic si apoi adauga zahar, amestecand, pana cand acesta s-a dizolvat. Inmoaie apoi haina in solutie, timp de cateva minute. La final, spal-o cum o faci de obicei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca va patati hainele cu marker permanent, nu va impacientati, deoarece exista o serie de metode de...
Petele de grasime de pe haine pot aparea cu usurinta, insa sunt destul de greu de scos....
Orice om matur a tinut in maini haine purtate, intrebandu-se daca mai pot fi imbracate o data...