Cum se aplica poliuretanul pe suprafete de lemn

Cum se aplica poliuretanul pe suprafete de lemn

Poliuretanul este un lac sintetic, folosit pentru finisarea si sigilarea lemnul, fiind ideal pentru podele si mobila din lemn, deoarece este mai rezistent la zgarieturi, decat alte produse similare naturale.

Mai mult, acest material este ieftin si usor de folosit, fiind disponibil in nuante lucioase sau mate. Iata cum se aplica poliuretanul pe suprafete de lemn:

Alegeti un spatiu de lucru bine aerisit, deoarece acest lac produce vapori toxici. De asemenea este indicat sa aveti la indemana prosoape vechi si ziare, deoarece poliuretanul este greu de curatat, datorita aderentei mari la suprafete.

Nivelati lemnul, inainte de a aplica lacul, cu ajutorul unui smirghel abraziv, indepartand urmele de praf si de impuritati de pe suprafata, pentru ca poliuretanul sa adere in mod corespunzator.

Stergeti suprafata cu o carpa curata, pentru a indeparta particulele de praf sau lemn ramase dupa finisarea cu smirghel.

Amestecati bine poliuretanul in cutie, cu ajutorul unui bat. Daca lacul este semilucios, satinat sau mat, aveti grija ca agentul de aplatizare sa se ridice de la fundul cutiei, pentru ca lacul sa nu fie prea lucios.

Evitati amestecarea prea energica, deoarece se pot forma bule de aer, care pot compromite calitatea lacului.

Introduceti pensula in cutia de poliuretan si indepartati excesul, trecand pensula pe marginea cutiei. Acest lac se aplica cel mai bine cu ajutorul unei pensule chinezesti cu peri rigizi, dar puteti folosi si o pensula din burete.

Aplicati primul strat de poliuretan, cu miscari lungi, usoare si largi, de-a lungul fibrei lemnului. Acest strat trebuie sa fie subtire, pentru a evita picaturile de pe margini. Asteptati 24 de ore ca primul strat sa se usuce complet, inainte de a-l aplica pe cel de-al doilea, deoarece in caz contrat, veti obtine o suprafata mata.

Dupa ce primul strat s-a uscat, neteziti suprafata cu smirghel cu granulatie de 400. Apoi, indepartati praful cu ajutorul unei carpe curate si puteti aplica al doilea strat de poliuretan, intocmai ca si pe primul.

Daca doriti, puteti aplica si un al treilea strat, care va conferi lemnului durabilitate si stralucire.
Atentie! Nu aplicati smirghel pe ultimul strat si nu aplicati mai mult de 4 straturi de poliuretan.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
La prima vedere, invatarea unei anumite “tehnici” de batere a cuielor poate starni rasul. Dar de cate...