Cum se aplica selacul pe obiectele din lemn?

Cum se aplica selacul pe obiectele din lemn?

Selacul este o rasina provenita de la un gandac. Cu acest produs se lacuieste lemnul, obtinut prin dizolvarea rasinei uscate in alcool denaturat, foarte utilizat in secolele 19 si 20.

Selacul (rasina) a ramas popular si in zilele noastre datorita faptului ca se aplica foarte usor, avand un miros subtil si fiind de origine 100% naturala. Selacul nu este toxic si permite lacuirea obiectelor de lemn in mod natural, dupa cum urmeaza:

Pregatiti suprafata pentru lacuire, niveland-o cu ajutorul unui smirghel. Indepartati in totalitate urmele de lac de pe lemn si stergeti suprafata cu o carpa curata, pentru a indeparta urmele de praf si de murdarie.

Turnati o parte din selac intr-un recipient separat. Evitati inmuierea pensulei in intreaga cantitate de selac, deoarece aceasta poate prezenta urme de rumegus sau alte particule.

Alegeti o pensula potrivita pentru aplicarea selacului. Aceasta poate avea perii sintetici sau naturali. Nu aplicati selacul cu ajutorul unui trafalete de burete, deoarece substanta se usuca rapid, intarind buretele.

Inmuiati pensula in selac si indepartati excesul de pe ea,  prin atingerea marginii recipientului.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna, cel mai bun prieten! Vara, aproape nefolositor! Ne referim, evident, la cunoscut calorifer, cel pe care...
Baia este unul dintre locurile in care vrei sa te relaxezi dupa o zi lunga si grea....
Ai un teren verde si nu stii cum sa-l valorifici? Cea mai buna solutie ar fi sa...