Cum se face o banca din lemn

Cum se face o banca din lemn

Confectionarea unei banci de lemn, pentru exterior sau pentru casa, poate fi un proiect interesant pentru persoanele interesate de tamplarie sau pentru cineva care are nevoie de un asemenea obiect de mobilier si doreste sa si-l faca singur.

Iata cateva sfaturi in acest sens:  

1. Confectionarea unei banci dintr-un raft

• Cumparati un raft rezistent si ingust.
• Culcati raftul pe lungime.  
• Adaugati in colturile bancii picioare de lemn sau din metal sau puteti opta pentru roti similare cu cele ale carucioarelor de cumparaturi.
• Intoarceti raftul transformat in banca, pe lateral, in asa fel incat sa se sprijine pe picioare.
• Puneti perne decorative, cumparate sau confectionate acasa, pe banca.
• Puteti vopsi banca in culoarea dorita sau puteti adauga cosuri sau alte obiecte de depozitare, in rafturi.

2. Transformarea unei rame de pat intr-o banca

Cumparati si pregatiti o rama veche de pat. Aveti nevoie de scandura de la cap si de cea de la picioare. Odata acestea desprinse de pe rama este indicat sa indepartati urmele vechi de vopsea sau de lac de pe acestea.

Masurati si marcati o linie in centrul scandurii de la picioare.
Taiati scandura cu ajutorul unui ferastrau sau a unei drujbe. Cele doua parti vor deveni picioarele bancii, iar scandura de la capul patului, va fi spatarul.

Confectionati punctele de prindere pe partile laterale ale bancii (confectionate din scandura de la picioare), facand gauri pentru cuiele de lemn. Folositi cuie de lemn de marime potrivita si gauriti banca cu un burghiu cu cap de aceeasi marime. Masurati distanta de la podea la gauri, precum si cea dintre gauri si apoi faceti gauri identice in acelasi punct, pe partea din fata a scandurii de la cap.  

Uniti bucatile de scandura de la picioare cu cea de la cap. Introduceti cuiele de lemn, aplicand adeziv in gauri si uniti partile componente ale bancii.

Adaugati sezutul. Culcati banca pe spate si adaugati scandurele de 1x6 pe picioarele bancii, folosind suruburi de lemn si imbinari de metal in forma de L. Strangeti bine suruburile si adaugati cat de multe scandurele doriti, pentru ca sezutul bancii sa fie incapator.

Intariti toate imbinarile bancii.

Faceti returusile necesare. Vopsiti banca, daca doriti sau impodobiti-o cu perne.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...