Curatenie. Ce sa nu strangi niciodata cu aspiratorul

Curatenie. Ce sa nu strangi niciodata cu aspiratorul

Curatenia se face mult mai eficient cu aspiratorul. Totusi, exista situatii cand ar fi bine sa eviti folosirea acestuia si sa revii la clasica matura! Concret, sunt resturi pe care nu ar trebui sa le colectezi cu ajutorul aspiratorului. Mai jos, ai o lista de gunoaie interzise pentru aspirator si explicatiile aferente.

Ce sa nu strangi niciodata cu un aspirator si de ce:

1. Cafea si cacao. Daca ai scapat cafea si ceva zat pe podea, nu le colecta cu aspiratorul. Umezeala din ele va crea mucegai in sacul de praf al aspiratorului! Mai mult, particulele de zat se vor lipi rapid de partile interioare ale aspiratorului si vor deveni aproape imposibil de curatat. Cafeaua boabe si cacaua sunt, de asemenea, periculoase pentru aspirator, deoarece pot bloca filtrul. De multe ori ajung chiar la motor si il pot defecta.

2. Pamant de la plante si plante uscate. Daca pisica ti-a dat o floare jos, iar solul din ghiveci s-a imprastiat pe covor, nu e indicat sa strangi mizeria cu aspiratorul. Mai bine strangi cu matura, apoi periezi covorul. Pamantul odata intrat in aspirator va fi foarte greu de eliminat. Iar daca solul mai e si umed, pot aparea defectiuni la motor! De asemenea florile uscate pot infunda cu usurinta furtunul si filtrul aspiratorului. Evident ca si umezeala acestor plante va dauna aparatului!

3. Par. E imposibil sa eviti aspirarea parului in timpul curateniei. Totusi, ai grija la cantitati. Daca in camera in care vrei sa faci curatenie e foarte mult par pe jos, strange-l manual si apoi cu o banda pentru curatarea parului. Daca il aspiri, sacul de praf si filtrul se vor infunda rapid! Mai mult, capacitatea de aspirare va fi afectata, chiar in timp ce folosesti aspiratorul! Unele aspiratoare wireless sunt echipate cu perii rapide, rotative, care prind atat de mult par incat va trebui sa dezasamblezi aparatul si sa cureti periile manual.

4. Cosmeticele, chiar si cele uscate, sunt concepute pe baza de uleiuri si alte substante care se topesc in prezenta aerului fierbinte. De aceea sunt un pericol major pentru aspirator! Aceste substante se vor topi in interiorul aparatului si vor infunda filtrul. Iar odata ce s-a intamplat asta, va fi imposibil sa il mai cureti. Schimbarea va fi singura solutie!

5. Confetti. Aceste elemente de sarbatoare blocheaza repede aspiratorul, mai ales daca sunt create din folie! Particulele se vor bloca in zone greu accesibile si se vor topi sub influenta aerului fierbinte. Destul de repede, motorul se va supraincalzi, iar capacitatea aspiratorului va fi afectata. Asta daca nu ai ghinionul sa se strice motorul!

Citeste si: Cum sa alegi un aspirator potrivit nevoilor tale

6. Fire electrice. In zonele unde ai fire multe si mai ales subtiri nu da cu aspiratorul! Risti sa le dezizolezi si chiar sa le strici. Ce e mai rau e faptul ca defectiunile nu vor fi vizibile. Totul poate culmina chiar cu un scurt circuit.

7. Podea umeda. Daca ai mizerie pe podeaua umeda, n-o strange cu aspiratorul. Asteapta sa se usuce podeaua sau curata cu ajutorului maturii si al farasului! De ce nu e bine sa folosesti aspiratorul? Simplu. Pericol de electrocutare! In plus, resturile umede pot infunda mecanismul, iar aspiratorul va trage mai greu! Mai mult, mizeria umeda se va inabusi , iar din interior va fi emanat un miros deloc placut.

8. Cioburi mici. Sticla sparta va taia furtunul, filtrul si sacul de colectare. Asa ca strange-le manual, cu matura si farasul!

9. Faina poate fi culeasa cu aspiratorul, insa nu in cantitati prea mari. Daca ai varsat o punga intreaga, nici sa nu te gandesti la aspirator! Altfel, filtrul se va imbacsi. Asta in cel mai bun caz! In cel mai rau, faina poate ajunge la motor si il poate defecta!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unii oameni reusesc sa isi pastreze casele impecabile, chiar daca locurile de munca si alte preocupari cotidiene...
Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la...
Casa ordonata si curata? Daca reusesti sa o mentii, foarte bine! Pentru ca, de multe ori, din...