Cum sa folosesti spatiul din jurul caloriferului pe timp de vara

Cum sa folosesti spatiul din jurul caloriferului pe timp de vara

Iarna, cel mai bun prieten! Vara, aproape nefolositor! Ne referim, evident, la cunoscut calorifer, cel pe care cu siguranta il ai si tu in macar 2-3 camere. Te anuntam, insa, cu mare placere, ca un calorifer poate fi util chiar si in sezonul cald. Ai nevoie de putina pricepere si de cateva clipe de inspiratie.

1. Caloriferul de pe un perete plin(calorifer solitar). In aceasta situatie, risti sa nu mai folosesti deloc peretele respectiv. Ai, din fericire, oportunitati care tin de configurare:

- caloriferul poate fi integrat, fara mari probleme, intr-un ansamblu de corpuri de mobilier pentru living, cu o conditie: pastrarea unei masti cu goluri pentru a permite trecerea caldurii.

- poti construi in jurul lui o comoda pentru tacamuri si vase. Vorbim, evident, de bucatarie.

- o alta idee ar fi sa plasezi caloriferul sub suprafata unui birou sau sub blatul de lucru al unei mese de bucatarie.

- cand vine vorba de hol, ai putea mobila spatiul din jurul caloriferului in asa fel incat sa devina un spatiu perfect pentru asezarea cheilor si a altor lucruri marunte de prin buzunare si nu numai. Iar daca nu ai chef sa faci prea multe modicari. o serie de rafturi deasupra pot indrepta privirile spre cateva obiecte decorative frumoase, nu spre calorifer.

2. Caloriferul de sub geam. E caloriferul pe care il intalnim frecvent in locuintele noastre. Iata ce trucuri poti aplica in acest caz:

- ascunde caloriferul in spatele perdelei si a draperiei.

- daca nu ai aceasta solutie la indemana sau vrei ceva mai complex, arunca o privire spre parapetul ferestrei! Daca acesta e unul uzual, la aproximativ 90 cm, e cazul sa te gandesti la un spatiu suplimentar pentru depozitare. Poti avea o comoda la comanda care sa includa caloriferul. Opreste-te cu blatul acesteia la inaltimea parapetului, obtinand, astfel, un loc de expunere pentru cateva obiecte preferate. Dedesubt, poti incadra caloriferul intre cateva dulapuri inchise, ideale pentru lucrurile marunte pe care nu ai unde sa le depozitezi.

- comoda e o solutie prea scumpa? Nu e bai! Un simplu blat frumos finisat din lemn, pozitionat deasupra caloriferului poate asigura un spatiu minimal de expunere.

- banca de sezut de deasupra calofierului este o alta idee pe care ti-o propunem astazi. Poate fi aplicata cu succes, daca parapetul ferestrei este jos, pana in 50 cm. Locul va fi util chiar si iarna, cand poate vrei sa citesti o carte sau sa te relaxezi la un pahar.

Sfat. Indiferent de alegere, nu uita ca un calorifer se ascunde doar cu o masca perforata sau traforata, pentru a nu impiedica functionarea radiatorului si patrunderea caldurii in casa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...