Cum sa mentii casa de vacanta in siguranta

Cum sa mentii casa de vacanta in siguranta

Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii ca, in afara de conditiile minime pe care trebuie sa le creezi in si pe langa locuinta, e necesar sa mentii si casa in siguranta mai ales cand nu te afli acolo. Exista un set de reguli simple pe care sa le aplici in aceasta situatie.

Cum sa mentii casa de vacanta in siguranta:

1. Verifica toate intrarile inainte de a pleca. Usile si ferestrele trebuie sa fie bine inchise, daca nu te afli in casa de vacanta. Asadar, inainte sa parasesti locuinta verifica toate intrarile. In cazul in care ai ferestre sau usi care necesita reparatii sau care nu se inchid corespunzator, este important sa faci reparatiile cuvenite inainte de plecare. O usa sau fereastra defecta poate fi o invitatie directa pentru sparagatori. De asemenea, vremea nefavorabila poate produce daune(spre exemplu, apa de la ploaie poate intra in casa).

2. Monteaza camere de supraveghere. Un sistem cu 3-4 camere wi-fi nu mai costa de mult o avere. Le poti gasi pe site-uri de specialitate cu preturi ce pleaca de la 1000-1200 lei. Astfel, vei putea supraveghea direct de pe telefon tot ce se intampla in jurul casei de vacanta. Daca iti iei 4 camere, monteaza-le in puncte strategice: una deasupra usii de la intrare si celelalte pe colturile casei. In caz de necesitate, vei putea rapid alerta autoritatile.

3. Monteaza un sistem de iluminare cu temporizator. Un astfel de sistem va fi setat sa aprinda si sa stinga luminile in anumite intervale. La fel, nu e prea scump si merita investitia. O casa intunecata continuu atrage hotii ca un magnet. De asemenea, la usa de la intrare te sfatuim sa instalezi un bec cu senzor de miscare.

4. Nu tine la vedere obiectele de valoare. Daca in locuinta de vacanta exista obiete de valoare si documente importante, nu le lasa unde apuci. Evita sa le lasi la vedere sau in locuri obisnuite, cum ar fi sertarele obisnuite. Poti investi intr-un seif sau in cutii de depozitare cu lacate pentru a-ti pastra obiectele pretioase in siguranta.

5. Bazeaza-te pe vecini. In cazul in care casa de vacanta nu e izolata departe de civilizatie, apeleaza la un vecin pentru a-ti monitoriza casa si curtea. Aceasta persoana de incredere va verifica dacatotul este in ordine, va ridica corespondenta, va uda plantele si va hrani cainele, daca este necesar. Sigur ca veti schimba numerele de telefoane(in caz ca e necesar sa te anunte ceva legat de casa) si eventual il vei remunera pentru timpul pe care-l aloca gospodariei tale.

Citeste si: Cum sa iti protejezi CASA de HOTI. Trucurile astea sunt UIMITOARE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti proprietar de casa? Atunci stii deja ca resposabilitatile sunt mult mai mari decat ale unui chirias....
Casa este locul in care te simti cel mai bine, spatiul in care iti pui amprenta cel...
Casa ordonata si curata? Daca reusesti sa o mentii, foarte bine! Pentru ca, de multe ori, din...