Cum sa petreci CRACIUNUL

Cum sa petreci CRACIUNUL

Craciunul reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori crestine, alaturi de Paste. Romanii ofera o atentie deosebita acestei perioade din an, petrecand alaturi de cei dragi, uitand de cele rele si rugandu-se pentru o viata mai buna.

De Craciun cu totii dorim sa traim clipe de neuitat. Oriunde ne-am afla, suntem cuprinsi de sarbatoarea Nasterii Domnului, o sarbatoare care ne-a invatat de-a lungul vremii sa fim mai buni, mai curati, sa ne iubim aproapele.

Desi ne bucuram impreuna de magia Craciunului, nu il petrecem cu totii la fel. Sarbatoarea este traita diferit, in functie de varsta, statut social, sistem de valori.

1. TRADITIONAL. O vorba din popor spune ca de Craciun nu pleci de-acasa. Romanii care apreciaza valorile traditionale, aleg, in general, sa petreaca in familie Craciunul. Masa bogata in bucate specifice perioadei, prezenta celor dragi, bradul impodobit si cadourile speciale sunt suficiente pentru a trai, din plin, vraja Craciunului.

2. MODERN. Din ce in ce mai multi tineri aleg sa petreaca de Craciun departe de casa parinteasca. Cei mai multi merg alaturi de prieteni(iubiti/e) in destinatii care sa le ofere adrenalina si multa distractie:

- Muntele. Sporturile de iarna sunt printre preferintele romanilor care nu pun pret pe valorile traditionale. Aerul rarefiat, partia si decorul sunt argumentele principale pentru petrecerea de Craciun. Cei care au posibilitati financiare mai bune, aleg sa mearga la munte in alte tari;

- Cluburile. A devenit, deja, o traditie ca romanii sa mearga in cluburi la zile de sarbatoare. Craciunul nu reprezinta o exceptie pentru cei care vor distractie cu multi decibeli si o paleta larga de licori bahice;

- Tarile exotice. Romanii cu dare de mana fug de frigul din Romania, in perioada Craciunului. Destinatiile exotice sunt preferate, in principal, datorita temperaturilor ridicate.

- Tarile cu traditii de Craciun. Exista si romani indragostiti de traditiile si cultura altor popoare. Multi dintre acestia aleg sa calatoreasca in alte tari cu traditii interesante de Craciun. Printre acestea se afla: Laponia-satul lui Mos Craciun din Finlanda; Innsbruck, un oras din Austria, inconjurat de munti inalti, celebru pentru partii si pentru piata de Craciun; Jokkmokk din Suedia, un oras aflat in Cercul Arctic, unde se comercializeaza piei de ren; Tromso, Norvegia, locul de unde poti admira cel mai bine Aurora Boreala.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi, iti prezentam o reteta de fursecuri care a facut furori printre gospodine in acest sezon de...
Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de...
Azi iti prezentam o reteta ideala pentru mesele de Craciun si de Revelion! Este vorba despre atipica,...