Cum sa scapi de praful din casa. Cele mai simple metode

Cum sa scapi de praful din casa. Cele mai simple metode

Praful care circula zilnic prin casa se depune pe suprafete, find un adevarat pericol si pentru sanatate. Inhalat in cantitati mai mari, praful creeaza probleme destul de mari mai ales persoanelor cu alergii. Pentru a scapa de el, e necesar sa mentii curatenia. Nu e atat de greu pe cat pare, chiar daca ai un program cotidian aglomerat. Iata cateva trucuri simple prin care sa faci praful sa dispara din casa ta!

Cum sa scapi de praful din casa:

Umiditatea. Aerul uscat favorizeaza raspandirea prafului. Un umidificator macar in camera in care dormi e foarte potrivit. Umiditatea creata de acesta va lega  particulele fine de praf si le va impiedica sa pluteasca. Pentru a nu usca aerul din locuinta peste masura ar fi bine sa nu incalzesti atmosfera prea mult.Iar daca se face prea cald, fa aerisire intermitenta intensiva. Aceasta va creste, automat, umiditatea din camera. Poti, spre exemplu, sa inclini fereastra pentru o perioada indelungata. Ca regula, ar trebui sa aerisesti o camera macar 20 minute/zi, dimineata si seara.

Plantele de interior. Pe langa umidificatoare, poti folosi plante de interior. Acestea din urma contribuie la cresterea umiditatii si la imbunatatirea climatului interior, deci sunt un mijoc natural de combatere a prafului.

Scapa de obiectele care colecteaza praful. Diverse covoare, lampe, huse din tesaturi si obiecte mici, toate snt asipratoare de praf. Daca nu sunt neaprat necesare, aceste obiecte pot disparea din casa ta. Vei scapa si de foarte multe particule de praf!

Indepartarea prafului:

- profita de vant. In zilele in care bate vantul, poti deschide ferestrele larg. O mare parte din praf va zbura in exterior;

- aspira covoarele macar o data pe saptamana. Astfel, vei reduce simtitor cantitatea de praf din casa;

- daca ai podele plate, ar fi bine sa le aspiri nu sa le maturi. Cu matura, nu vei face altceva decat sa ridici praful si sa-l inghiti!

- foloseste o carpa umeda pentru a sterge suprafetele. Pentru suprafetele mobile aplica stergerea cu lavete din microfibra, deoarece electrostaticele functioneaza aici. Daca doresti sa stergi cu o laveta umeda, atunci utilizeaza o laveta din microfibra imbibata in apa si otet.

- curata lampile textile si pernele cu ajutorul unei role de scame.

Citeste si: Cum sa indepartezi PRAFUL si MIZERIA de pe PC

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unii oameni reusesc sa isi pastreze casele impecabile, chiar daca locurile de munca si alte preocupari cotidiene...
Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la...
Casa ordonata si curata? Daca reusesti sa o mentii, foarte bine! Pentru ca, de multe ori, din...