Cum sa speli sosetele in mod corect

Cum sa speli sosetele in mod corect

Spalarea sosetelor! Probabil ca vorbim despre un proces banal pentru oricine. Ai fi, insa, surprins/a sa afli ca multe persoane procedeaza gresit in acest caz! Spre exemplu, multi dintre noi punem sosetele la spalat impreuna cu alte haine. Daca si tu faci asta, ar trebui sa renunti, deoarece vei distruge repede tesatura ciorapilor preferati! Mai jos iti prezentam modurile corecte de spalare a sosetelor, atat la masina cat si manual!

Cum sa speli sosetele in mod corect. In masina de spalat:

Pune sosetele murdare separat de alte haine. Strange sosetele murdare intr-un loc separat de alte articole vestimentare(un cos de rufe, sa zicem).

Separa sosetele dupa culoare. Inainte de a va spala ciorapii/sosetele, separa-i/le in albi/e si colorati/e. De asemenea, poti separa sosetele in functie de material. De exemplu, pe cele de lana ar trebui sa le speli separat de cele din bumbac.

Foloseste un produs de indepartare a petelor. Exista multe astfel de produse pe piata. Cumpara-l pe cel preferat si utilizeaza-l conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca sosetele au pete rezistente, inmoaie-le in apa cu produs de indepartare a petelor(clor, in cazul sosetelor albe) pentru cateva ore sau chiar peste noapte!

Utilizeaza solutii casnice impotriva petelor. Spre exemplu, poti presara sare pe o pata de vin rosu sau sa pulverizezi fixativ pe o pata de cerneala, inainte de spalare. Obtine un produs de indepartare a petelor amestecand detergent de spalat vase si apa oxigenata, in parti egale. Dupa curatarea petelor rezistente, clateste sosetele cu apa rece. Nu vrei sa le introduci in masina de spalat imbibate de detergent de vase! Risti sa defectezi masina, care nu suporta detergentul de vase!

Intoarce sosetele pe dos. Procedand astfel, sosetele pot fi curatate cat mai bine, deoarece bacteriile urat mirositoare se ascund pe interiorul materialului. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la minimizarea acumularii de scame pe ciorapi.

Spala sosetele cu apa rece si detergent delicat. Incarca masina de spalat cu sosete. Alege un program pentru rufe sensibile, apoi adauga detergent delicat. Astfel, vei preveni decolorarea, intinderea si alte tipuri de uzura.

Intoarce sosetele pe fata. Dupa ce programul de spalare s-a incheiat, scoatee sosotele din masina si intoarce-le pe fata, cu atentie.

Cum sa speli sosetele in mod corect. Spalare manuala:

Pune sosetele murdare separat de alte haine. Strange sosetele murdare intr-un loc separat de alte articole vestimentare(un cos de rufe, sa zicem).

Separa sosetele dupa culoare. Inainte de a spala ciorapii, separa-i in albi si colorati. De asemenea, poti separa sosetele in functie de material. De exemplu, pe cele de lana ar trebui sa le speli separat de cele din bumbac.

Foloseste un produs de indepartare a petelor. Exista multe astfel de produse pe piata. Cumpara-l pe cel preferat si utilizeaza-l conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca sosetele au pete rezistente, inmoaie-le in apa cu produs de indepartare a petelor(clor, in cazul sosetelor albe) pentru cateva ore sau chiar peste noapte!

Utilizeaza solutii casnice impotriva petelor. Spre exemplu, poti presara sare pe o pata de vin rosu sau sa pulverizezi fixativ pe o pata de cerneala, inainte de spalare. Obtine un produs de indepartare a petelor, amestecand detergent de spalat vase si apa oxigenata, in parti egale.

Umple o chiuveta cu apa rece si detergent de rufe. Astupa scurgerea unei chiuvete(de preferat cea din baie) si umple chiuveta cu apa rece(calduta, cel mult) de la robinet. Apa fierbinte poate deteriora sosetele. Pe masura ce chiuveta se umple, adauga putin detergent delicat de rufe. In cazul in care ai prea multe sosete murdare, le poti spala in cada!

Intoarce sosetele pe dos. Cum scriam si mai sus, interiorul sosetei este partea care trebuie curatata cel mai bine. Bacteriile care cauzeaza mirosuri vor fi distruse mai usor.

Invarte sosetele in apa din chiuveta. Contrar asteptarilor, nu e bine sa freci sosetele cu mainile! Le poti deteriora! In schimb, e de preferat sa le invarti prin apa cu detergent din chiuveta.

Inmoaie sosetele timp de 5 minute. Lasa ciorapii/sosetele la inmuiat cel putin 5 minute, astfel incat detergentul sa patrunda bine in tesatura. Daca sosetele sunt foarte murdare, scurge prima apa, umple din nou chiuveta si adauga detergent. Lasa sosetele la inmuiat circa jumatate de ora!

Clateste sosetele. Trage dopul din scurgere si lasa apa murdara sa se scurga. Umple iar chiuveta cu apa rece, pentru a clati sosetele.

Intoarce sosetele pe fata, cu atentie.

Uscarea sosetelor:

Eliminarea excesului de apa. Nu stoarce sosele, deoarece risti sa deteriorezi materialul. Aseaza-le, in schimb, pe un prosop intins. Ruleaza apoi prosopul si apasa cu forta pe el.

Agata sosetele la uscat. Pune sosetele pe sarmele uscatorului, agatandu-le cu carlige de haine de partea superioara.

Imperecheaza sosetele. Dupa uscare, imperecheaza sosetele si pune-le in locul destinat lor din sifonier(un sertar, spre exemplu).

Citeste si: Cum sa albesti CIORAPII. O metoda mai simpla nu exista

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Porti sosete albe? Atunci stii cat de repede se murdaresc si mai ales cat de greu se...
Omul de zapada este un simbol al iernii foarte iubit de copii. Daca fulgii de nea refuza...
Daca doriti sa economisiti timp si bani, iata cum puteti folosi niste sosete plusate ca rezerva pentru...