Cum sa cureti un difuzor de uleiuri esentiale

Cum sa cureti un difuzor de uleiuri esentiale

Exista multe modalitati de a utiliza uleiurile esentiale. Una dintre cele mai populare si mai simple este introducerea lor intr-un un difuzor specializat. Sunt multe astfel de dispozitive. Iti sugeram  sa alegi unul de calitate. Nu il cumperi zilnic, iar imprastirea corecta a aromelor este importanta in cazul uleiurilor esentiale. NU uita, insa: difuzorul de uleiuri esentiale are nevoie de curatare pentru a functiona optim!

De ce trebuie sa cureti difuzorul:

- mucegaiul. Daca nu mai folosesti o perioada difuzorul, dar lasi apa in interior, e posibil sa te trezesti cu mucegai. Nu ai vrea ca sporii sa fie imprastiati in casa prin difuzorul de uleiuri esentiale!

- functionare imprecisa. Necuratat, difuzorul de uleiuri esentiale nu va mai functiona cum trebuie. Uleiurile esentiale pot lasa un reziduu uleios pe piesele difuzorului. Prin acumularea acestor reziduuri. difuzorul nu va mai oferi performantele cele mai inalte. In plus, daca iti plac uleiurile cu miros puternic (sa zicem uleiul de valeriana), acestea poate ramane in difuzor. Experienta va fi, astfel, neplacuta, cand vei opta pentru un alt ulei. De exemplu, daca vei incerca uleiul de menta, pentru a-ti trezi simturile, ramasitele uleiului de lavanda s-ar putea sa creeze o stare de somnolenta...

Cat de des trebuie sa cureti difuzorul? Dupa fiecare utilizare, sterge rezervorul cu o carpa  sau cu un prosop de hartie. Astfel, uleiurile vechi nu vor lasa arome care sa se combine cu uleiul nou si astfel vor fi evitate neplacerile.

Cand sa faci o ucratare profunda difuzorului? Stergerea zilnica este benefica, dar nu suficienta. E nevoie de o stergere profunda a difuzorului de uleiuri esentiale de 2 ori pe luna! Verifica manualul de instructiuni furnizat odata cu difuzorul pentru sfaturi de curatare specifice. Practic, exista doua modalitati de curatare profunda: 1. Sterge bine difuzroul cu ajutorul unor bile de bumbac inmuiate in alcool. 2. Toarna o lingura de otet alb in difuzor. Iti recomandam sa faci acest lucru cand nu esti acasa, deoarece mirosul degajat de otet nu va fi deloc placut.

Citeste si: Cum sa faci uleiuri esentiale naturale?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uleiurile esentiale raspandesc un parfum minunat in intreaga locuinta, creand un mediu relaxant si odihnitor. Iata cateva...
Cassia este un arbore verde cu frunze vesnic de culoare rosiatica, originar din China, India, Indonezia și...
Iata niste sfaturi despre cum poti evita transpiratia excesiva a mainilor, picioarelor si a subratului, pentru a...