Cum sa scapi de furnici

Cum sa scapi de furnici

Furnicile sunt creaturi uimitoare, harnice, ordonate si cu o organizare sociala extraordinara. Exploreaza foarte bine orice zona si exploateaza la maximum resursele. Asa se face ca pot ajunge in culturile noastre de pe camp, devastandu-le, sau pot patrunde chiar in casele noastre!

Din fericire, exista metode de a indeparta furnicile din locurile in care sunt nedorite.

Cum sa scapi de furnicile din interior:

- distruge atractia. Daca vezi un grup de furnici la bucatarie, sa zicem, nu e suficient sa le maturi si sa le dai afara! Cauta sursa care le-a atras in acel loc. Poate o picatura de miere, ceva zahar varsat pe parchet sau o farfurie cu resturi de mancare lasata in chiuveta sa fie posibile cauze. Daca nu identifici ce le-a atras pe furnicute in casa, acestea se vor intoarce rapid. In schimb, daca le distrugi atractia, nu vor mai fi interesate de locuinta ta;

- sterge urmele cercetasilor. Roiurile de furnici au cercetasi, care se ocupa cu gasirea resurselor de hrana. Acestia marcheaza zonele pe unde trec, folosind feromoni. Astfel, celelalte furnici stiu incotro sa se indrepte. Poti distruge urmele lasate de cercetasi, folosind un amestec dintr-o parte otet si trei parti de apa. Pulverizeaza acest amestec oriunde vezi furnici.

- indeparteaza-le. Amesteca ulei de menta/lavanda cu apa si pulverizeaza solutia in punctele de intrare(pervaz, ramele usilor). Daca vrei sa folosesti o substanta chimica, alege una pe baza de acid boracic(boric). Citeste cu atentie instructiunile, deoarece anumite produse pot fi daunatoare pentru copii sau pentru animale de companie!

- nu le omori. Odata ce ai folosit repelentii, nu omori furnicile , deja, ametite. Ele vor face tot posibilul sa duca momeala otravitoare in mijlocul cuibului.

Cum sa scapi de furnicile din exterior:

- cauta cuiburile. Cauta culcusuri(musuroaie) de furnici in curtea ta sau de-a lungul fundatiei casei. Furnicile tamplar tind sa se ascunda in lemnul deteriorat sau umed, asa ca inspecteaza cioturile copacilor, gramezile de lemn, copacii deteriorati si mobilierul vechi de pe terasa.

- fa o stropire. Dupa ce ai identificat cuibul, toarna apa clocotita peste el. De asemenea, poti aplica si un insecticid peste acesta.

- ingrijeste curtea. O proprietate curata este cea mai usoara modalitate de a tine furnicile departe. Fii atent la ramurile, tufisurile sau arbustii care iti ating casa si ofera acces facil pentru furnici catre interiorul casei.

Cum sa tii furnicile departe de interiorul casei:

- sigileaza punctele de intrare. Sigileaza orice fisura din usi si ferestre;

- ascunde dulciurile. Furnicile negre de gradina, care sunt, de fapt, maro, sunt invadatorii cei mai comuni. Pastreaza dulciurile, in special mierea, siropul de artar si zaharul, in recipiente etanse sau invelite bine cu folie de plastic.

- fa curat frecvent. Curata regulat blaturile si podelele in care, cel mai probabil, se ascund firimituri si resturi de mancare.

- du gunoiul la timp. Asigura- te ca golesti cosurile de gunoi frecvent, mai ales pe cel din bucatarie! Dupa ce ai scapat de gunoi, verifica sa nu ramana in cos reziduuri ce pot persista si pot atrage furnicile!

Cand sa apelezi la profesionisti. Daca ai o invazie de furnici in casa, apeleaza la o firma specializata. Expertii vor inspecta locuinta pentru a putea identifica speciile de furnici si pentru a le extermina in mod corespunzator.

Citeste si: Cum sa scapi de furnicile din bucatarie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Furnicile pot aparea in casa cand te astepti mai putin, creand disconfort si chiar fobie. Daca mentii...
Plantele din gradina sunt inconjurate de diversi daunatori. Unul dintre cei mai comuni este furnica. Desi nu...
Prezenta insectelor in bucatarie este destul de neplacuta, deoarece acestea pot infesta mancarea si alimentele si pot...