Greseli de renovare care afecteaza bugetul

Greseli de renovare care afecteaza bugetul

Felul in care renovezi locuinta va avea un efect pe termen lung asupra confortului tau si al membrilor familiei tale. Micile erori de renovare pot parea insignifiante, insa te vor costa , atunci cand vei constientiza ca trebui sa faci modificari! Asadar, fa-ti bine planul de renovare si ai grija sa nu strecori greseli regretabile.

Iata lista cu cele mai comune erori de renovare:

Oglinzile iluminate scot in evidenta murdaria. Orice femeie care se respecta are nevoie de o oglinda mare si bine luminata. Totusi, ar fi bine ca in baie sa nu instalezi o oglinda iluminata. Orice semn de pe ea se va vedea cu usurinta. Orice strop de apa va fi sesizabil. Si banuim ca nu ai timp sa cureti in fiecare zi oglinda...

Aplicare partiala de faianta/gresie. Cand renovezi o zona, un perete, sa zicem, ai grija sa finalizezi treaba. Unele persoane se zgarcesc si lasa nerenovate zonele care nu se vad. De exemplu, ar fi bine sa puifaianta si in spatele chiuvetei, doearece nu stii niciodata cand o sa schimbi acest articol. Daca iei o chiuveta mai mica, tot spatiul nerenovat se va vedea urat. Evident ca nu poti sa-l lasi asa. Nu mai bine renovezi complet din prima, evitand orice neplacere?! Noi spunem ca asta e solutia sanatoasa.

O singura priza in baie. Tot pentru a face economii, unele persoane monteaza o singura priza in baie. Se gandesc probabil ca vor folosi doar masina de spalat. Intre timp, pot aparea si alte electrocasnice precum placa de par, periuta de dinti electrica etc. Si uite asa sunt nevoiti sa apeleze la un prelungitor, care stim cu totii ca e incomod si chiar periculos. Asadar, cand instalezli electrica, ia in calcul macar 2 prize in baie. Regula, de fapt, trebuie aplicata in orice camera!

Blat de bucatarie(pult bar) cu scaune obisnuite. Daca ti-ai instalat un blat cochet in bucatarie, asigura-te ca achizionezi si scaune pe masura. Niste scaune obisnuite sunt incomode(nu vei ajunge la bar) si nici nu se adorteaza cu spatiul..

Renovare diferita pe acelasi perete. Uneori, in incercarea de a economisi , folosim tot ce avem la indemana. Daca ai in casa doua tiprui de tapet, sa zicem alb si roz, dar niciunul nu e suficient pentru a acoperi in intregime peretele, nu le folosi imbinat. Se vede urat! Evident ca ar trebui sa folosesti un singur model!

Asezarea gresita a mobilierului in bucatarie. Oricine vrea sa foloseasca spatiul din bucatarie in cel mai inteligent mod posibil pentru a nu lasa niciun centimetru la voia intamplarii. Tocmai dina ceasta dorinta s-ar putea sa o comiti. Spre exemplu, s-ar putea sa montezi tejgheaua barului si sa-ti dai seama ca e mai mare decat sertarul. Tejgheaua va sta practic suspendata, ceea ce nu arata deloc bine. De asemenea, ai grija unde asezi frigiderul. Nu il pune aproape lipit de mobila de bucatarie. Intre aceste obiecte se va strange multa mizerie pe care nu o vei putea curata decat dand frigiderul la o parte. Munca fara rost, am spune!

Prea multe spoturi LED. Poate ai tentatia sa umpli tavanul cu spoturi. Sunt ele moderne, dar se strica destul de des, iar schimbarea lor nu e deloc ieftina. Ai putea opta pentru un caldelabru. Va oferi eleganta camerei, iar lumina vei avea din plin!

Sertare de colt foarte mari. Astfel de sertare sunt destul de incofortabile. S-ar putea sa te chinui pana ajungi la oala preferata...

Spatiul din spatele caloriferului. Dornic sa termini renovarea? Evident ca da. Totusi, nu uita ca graba strica treaba. Nu monta caloriferele, inainte de a renova peretele. Daca procedezi invers, spatiul dintre calorifer si perete nu va mai permite o lucrare de reparatii!

Perete distrus de clanta usii. Clanta usii loveste in perete. Se intampla. Poti evita, insa, asta. Monteaza opritoare pentru usi. Nu sunt scumpe si iti vor proteja peretii!

Rosturi albe. Rosturile dintre gresii strang rapida multa murdarie. Pe alb, aceasta mizerie se vede foarte usor. Asadar, rosturile ar trebuie sa fie de culoare inchisa!
Asezarea gresita a suportului pentru hartie igienica. Suportul pentru hartie igienica ar trebui sa fie la indemana. Nu in spatele vasului de toaleta sau la cativa metri distanta. Cum majoritatea oamenilor sunt dreptaci, ar fi bine sa instalezi acest suport in dreapta vasului de toaleta(evient pe un perete)

Culori diferite ale podelei. La fel ca in cazul peretilor, nici podelele nu ar trebui imbracate cu materiale diferite. Daca ti-au mai ramas niste placi, dar alt model, nu completa podeaua cu ele! Diferenta va crea un impact negativ asupra camerei!

Citeste si: Cele mai frecvente greseli de renovare a locuintei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Renovarea locuintei necesita timp si este costisitoare. Oricine ar vrea sa faca totul bine si cat mai...
Planuiesti o renovare sau doar cumperi ceva frumos pentru locuinta ta? Probabil ca te inspiri din imaginile...
Renovarea unei case poate fi destul de costisitoare si poate dura mult timp. Lasati aceste impedimente la...