Intrebuintari ale cojilor de oua

 Intrebuintari ale cojilor de oua

Majoritatea oamenilor arunca cojile de oua, fara sa stie ca acestea pot fi folosite in mai multe feluri.

Iata cateva intrebuintari ale cojilor de oua:

I. Obtinerea unei pudre-supliment de calciu.
Cojile de oua contin foarte mult calciu, care ajuta la intarirea oaselor si a cartilajelor, putand fi folosite in prevenirea si tratarea osteoporozei si ajutand la usurarea simptomelor premenstruale.

Iata cum puteti obtine aceasta pudra:
1. Fierbeti cojile a 12 oua pe foc mare, pentru a indeparta bacteriile si substantele nedorire de pe acestea.
2. Cu ajutorul unei linguri scufundati cojile de oua in totalitate, in timpul fierberii.
3. Dupa 5-6 minute la suprafata vasului va aparea o spuma. Dupa ce aceasta se aseaza, fiebeti cojile timp de inca 3 minute.
4. Luati oala de pe foc, strecurati cojile si puneti-le la o parte.
5. Puneti cojile de oua intr-o tava de copt si introduceti-le in cuptorul incins la 200 de grade, timp de 10-15 minute, pentru a le usca complet. Puteti folosi cuptorul cu microunde pentru acest pas.
6. Maruntiti cojile de oua, cu ajutorul degetelor si puneti-le intr-o rasnita de cafea sau intr-un mixer, timp de cateva minute.
Consumati o lingurita de pudra de coji de oua pe zi, ca si supliment de calciu. O puteti amesteca cu apa sau cu suc natural de fructe, pentru a o putea inghiti mai usor. Nu depasiti aceasta doza, deoarece va poate irita stomacul. Aveti grija sa folositi coji de oua organice proaspete, de la tara.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Craciunul se apropie cu pasi repezi, asa ca toata Romania se pregateste! Inclusiv, magazinele de ornamente care...
Pentru ca mutarea in casa noua sa nu fie o corvoada, trebuie sa strangeti din timp cutii...
Servetelele de material adauga un plus de eleganta meselor festive. Va prezentam 3 metode de impaturire a...