Cum sa folosesti sapunul. Alte utilizari!

Cum sa folosesti sapunul. Alte utilizari!

Sapunul este folosit, in pincipal, ca produs pentru igiena. Putina lume stie, insa, ca are si alte utilizari, care mai de care mai interesante. Iata care sunt acestea.

Cum poti folosi sapunul altfel decat pentru igiena personala:

1. Pune sapun solid nefolosit in pantofi. Pune cate o bucata de sapun in fiecare pantof. Lasa sapunul peste noapte sa actioneze. Va absorbi mirosurile neplacute. Repeta procesul de 3-4 ori pe saptamana.

2. Aplica sapun pe oglinzile din baie. Freaca o bara de sapun curata si uscata pe suprafata oglinzii. Nu adauga apa! Curata, apoi, oglinda cu o carpa uscata. Astfel, vei evita aburirea oglinzii respective!

3. Deblocheaza un fermoar cu ajutorul unei bucati de sapun. Daca nu poti debloca fermoarul, nu-ti pierde rabdarea si nu trage tare de el. Il vei rupe! Aplica pe spatele fermoarului niste sapun solid, ca si cum l-ai razui. Misca apoi fermoarul incet si acesta se va debloca, deoarece suprafata se va netezi. Curata, la final, restul de sapun de pe suprafata fermoarului.

4. Rezolva scartaitul usilor si sertarelor cu un sapun. Daca usa/sertarul scartaie si nu ai timp sa schimbi balamaua, un sapun te va ajuta foarte rapid. Freaca sapunul pe balamaua cu probleme, iar zgomotul neplacut va disparea!

5. Scapa de insectele de plante cu un amestec de sapun si ulei. Daca doresti sa protejezi plantele de afide si acarieni, foloseste un amestec din sapun lichid si ulei vegetal( un sfert de ceasca de sapun lichid si o ceasca de ulei vegetal). Agita bine amestecul. Foloseste 4 cesti de apa la o lingurita din acest concentrat. Pune solutia intr-un pulverizator si da-o pe planta, o data pe saptamana.

6. Foloseste sapun pentru a calma pielea dupa intepaturile de tantar. Umezeste o bucata de sapun, apoi freaca incet pielea in zona in care ai fost piscat de tantar. Mancarimea si disconfortul vor disparea in cateva minute!

7. Protectie cu sapun impotriva murdariei de sub unghii! Lucrezi la gradina sau ai alte activitati care ti-ar putea murdari unghiile! Razuieste o bucata de sapun umed, astfel incat acesta sa patrunda sub unghii. Acum, te poti apuca de treaba, fara teama ca iti vei distruge manichiura! Sapunul nu va permite murdariei sa intre sub unghii!

8. Mentine mirosul placut in dulapul/sertarul cu haine, folosind doar un sapun. Introdu in dulap/sertar un sapun nou, infasurat intr-o bucata de panza. Sapunul va absorbi mirosurile neplacute, iar hainele tale isi vor pastra prospetimea!

9. Scapa de cioburi cu ajutorul unui sapun! Ai spart un pahar/cana/geam, dar nu ai la indemana matura si faras/aspirator? Pune mana pe o bucata de sapun! Aplic-o pe cioburi, apasand incet , cu grija. Toate resturile de sticla vor fi inglobate in sapun. Evident, dupa ce termini de strans tot, arunca sapunul la gunoi!

Citeste si: Cum se face sapunul de casa cu lapte de capra

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sapunul de casa este foarte cautat, in ultima perioada, deoarece este facut din ingrediente de incredere si...
Sapunul de casa este foarte cautat, in ultima perioada, deoarece este facut din ingrediente de incredere si...
Baia ta e plina de lucruri pe care nu realizezi ca ar trebui sa le arunci! Din...