3 modalitati prin care poti decolora parul

3 modalitati prin care poti decolora  parul

Daca ti-ai vopsii parul si nu a iesit asa cum voiai, poti grabi procesul de estompare folosind cateva metode diferite.

Parul care a fost vopsit  intr-o culoare inchisa, intensa, se va deschide cu cateva nuante daca il speli rapid, folosind un sampon puiernic. Daca vrei sa afli mai multe, constinua sa citesti acest articol.

Samponarea:

1

Spala-ti parul cu cat mai repede cu putinta dupa ce l-ai vopsit. Daca vrei sa te bucuri de o culoare intensa a parului, este necesar sa astepti cateva zile pana sa il speli. Ca sa il decolorezi, trebuie sa il speli imediat dupa vopsire. Ca sa scapi de culoare, imediat cum ai decis acest lucru, mergi la dus. Este cel mai usor fel prin care sa incepi acest proces.

2

Foloseste un sampon pentru limpezire.

O sa ai nevoie sa folosesti un sampon puternic, care sa inlature vopseaua din parul tau. Cauta un sampon transparent in loc de unul opac. Maseaza cu samponul parul in intregime, asigurandu-te ca il acoperi de la radacina pana la varfuri.

- Se spune ca samponul Prell accelereaza procesul de inlaturare a vopselei din par.
- Poti, de asemenea, sa incerci un sampon pentru matreata care contine catran.

3

Clateste-ti parul cu apa fierbinte.

Caldura ajuta la inlaturarea vopselei din par. Spaland si clatind parul cu apa fierbinte, culoarea din par se va estompa si acesta va fi vizibil mai deschis.

4

Spala-ti parul iar.

Repeta procesul de cateva ori inainte sa iti usuci parul. Examineaza rezultatele ca sa determini daca parul s-a decolorat intr-o culoare care iti place mai mult. Continua sa iti speli parul mai des decat o faci de obicei. Peste cateva saptamani, parul tau cu siguranta se va decolora cateva nuante. Daca nu, incearca o alta metoda.

5

Asigura-te ca folosesti suficient balsam. Toate acele spalari extra cu un sampon puternic iti vor usca parul. Foloseste suficient balsam astfel incat daunele sa nu fie atat de mari.

- Aplica o masca ce contine ulei de nuca de cocos odata pe saptamana ca sa iti feresti parul sa se despice sau sa devina casant.

- Cand esti multumita de culoarea ta din nou, fa un tratament intens cu balsam dupa care ofera-i un timp de odihna inainte sa folosesti sampon.

Expunerea parului la elementele atmosferice:

- Iesi afara in soare.
Soarele este un factor natural care iti deschide culoarea parului. Expunandu-ti parul la lumina solara, o sa te ajute sa il deschizi cu cateva nuante de-a lungul timpului.

- Inoata in apa sarata.
Sarea ajuta la indepartarea vopselei din par. Daca inoti in ocean sau in mare cateva zile pe saptamana, o sa observi estomparea culorii parului in timp.

- Inoata intr-o piscina.
Clorul actioneaza ca un decolorant asupra parului dupa expunere indelungata. Acest lucru nu este recomandat pentru par, deci nu te baza pe aceasta metoda daca ai altele la dispozitie. Clorul face parul ca paiele, casant in afara de faptul ca estompeaza culoarea.

Rolul decolorantului:
 
Foloseste un decolorant chimic. Aceasta ar trebui sa fie ultima solutie. Din moment ce chimicalele sunt puternice, acestea pot cauza despicarea si fragilitatea in cele din urma. Daca ti-ai vopsit parul cu o culoare inchisa, decolorantul chimic il poate deschide. Urmeaza instructiunile de pe ambalaj ca sa stii cum sa folosesti decolorantul, apoi clateste parul si analizeaza rezultatele. Repeta daca este necesar.

- Testeaza decolorantul pe o suvita  de par discreta inainte sa il folosesti pe tot capul.

- Decolorantul chimic nu functioneaza pe par daca a fost vopsit in culori deschise, functioneaza dpar pe cele inchise.

- Fa un tratament intens cu balsam ca sa ii regenerezi sanatatea firelor de par inainte sa folosesti decolorant.

Incearca bicarbonatul de sodiu. Acesta este o solutie naturala pentru a indeparta culoarea inchisa din par. Fa o pasta din 1/2 cana de bicarbonat de sodiu si 1/2 cana de apa. Maseaza pasta pe par si las-o timp de 15 minute sa actioneze, apoi clateste cu apa fierbinte. Repeta de atatea ori cat consideri ca este necesar pana obtii culoarea dorita.

- Aplica balsam pe par inainte sa folosesti bicarbonatul de sodiu, din moment ce acesta indeparteaza uleiurile naturale din par.

Sfaturi:

Incepe procesul de estompare al culorii parului cu cat mai repede posibil pentru cele mai bune rezultate. Daca astepti mai mult de 72 de ore, culoarea parului se va stabiliza si nu vei avea succes in a-l decolora.

Viziteaza un stilist profesionist daca ai aceeasi culoare nedorita dupa incercarile de a scapa de vopseaua de par nedorita.

Pont inedit:

Poti incerca sa suni la scolile de cosmetica sa vezi daca poti servi pe post de model pentru tehnicile de corectare a culorii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doriti sa va schimbati nuanta parului, intr-una mai deschisa, puteti apela la decolorare. Aceasta este o...
Citeste prospectul medicamentului Plantu 39 balsam par si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Daca ai constatat ca parul tau a devenit tern, iar tu ai nevoie de un look proaspat,...