Ce cumpara nasa la mot

Articol scris de SelfEvents.ro
Ce cumpara nasa la mot

Desi taierea motului nu este un obicei religios, ci o traditie din popor care marcheaza implinirea varstei de un an, nasa copilului trebuie sa stie din timp ce cumpara la mot.

O data cu implinirea varstei de un an, la baieti li se taie motul, iar la fete se rupe turta. Acest obicei se respecta in numai cateva regiuni ale tarii. Iata cum sa te pregatesti de taierea motului si ce sa cumperi pentru finutul tau daca esti nasa:

- alege un set de imbracaminte pentru ca, asa cum spune traditia, nasa imbraca copilul cu haine noi,

- ofera cadou parintilor o cutiuta metalica pentru mot. In cutia pentru prima suvita, copilul isi va pastra motul taiat de nasa la un an,

- nasa mai poate cumpara si alte cadouri, cum ar fi o rama foto First Year cu o fotografie centrala inconjurata de alte 12 fotografii micute ce sugereaza fiecare luna din viata bebelusului,

- cu aceasta ocazie se mai daruiesc jucarii specifice varstei de un an sau cadouri simbolice care pot fi pastrate in camera copilului. O statueta cu un ingeras sau un carusel muzical sunt doar doua idei de cadouri pentru taierea motului.

Sfat: Ia cu tine un banut de argint. Dupa ce nasa taie motul, exista obiceiul ca suvita sa fie lipita pe un ban de argint cu ceara.

Dupa impartirea darurilor si respectarea obiceiurilor legate de mot, in care copilul alege de pe o tavita trei obiecte preferate, petrecerea poate sa continue.

Articol scris de

SelfEventS.ro este un magazin online destinat unora dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu: NUNTA si BOTEZ.

Pe www.selfevents.ro gasesti tot ce iti trebuie in materie de accesorii pentru nunta si botez: marturii nunta, marturii botez, voaluri mireasa, papioane mire, voalete ocazie, genti / plicuri ocazie, etc!

Nu uita sa intri si pe blogul nostru pentru ca venim in ajutorul tau cu articole, idei, sfaturi si ponturi pentru organizarea nuntii perfecte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Primul eveniment major din viata unui copilas care a fost botezat este taierea motului pentru baieti, respectiv...
Desi taierea motului la baieti, respectiv ruperea turtei la fete este doar un obicei din popor, majoritatea...
Nasii de cununie trebuie sa se pregateasca sufleteste, dar si financiar pentru a deveni parintii spirituali ai...