Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca aveti prin casa cozonac vechi si nu vreti sa il aruncati, budinca de cozonac este solutia.
Daca aveti prin casa cozonac vechi si nu vreti sa il aruncati, budinca de cozonac este solutia.
Ingrediente:
- 300 grame cozonac,
- 2 linguri rom,
- 150 g unt,
- 100 g zahar vanilat,
- 6 oua,
- 50 grame stafide,
- 3 linguri de marmelada,
- unt pentru uns forma.
Mod de preparare:
Se piseaza ca pesmetele cozonacul uscat. Se inmoaie cu 2 linguri de rom.
Se freaca untul cu galbenusurile si cu zaharul vanilat.
Se amesteca cu cozonacul, se adauga stafidele, marmelada de caise sau de portocale si la urma albusurile spuma.
Se fierbe o ora la cuptor, in baie de apa, intr-o forma unsa cu unt.
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste cu sirop de fructe, cum ar fi cu sirop de visine.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.