Crema de praline cu alune

Crema de praline cu alune

Pralinele se obtin in mod obisnuit din sirop de zahar cu nuci.

In acest caz crema de praline se face cu alune si se foloseste la prajituri, paste si inghetate.

Ingrediente:

un dl apa,
120 grame zahar,
vanilie,
4 galbenusuri,
200 grame unt proaspat,
o lingura de rom,
200 grame zahar,
200 grame alune.

Mod de preparare:

1

Se pune sa fiarba intr-o cratita 3 - 4 minute, apa cu zaharul.

2

Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora.

3

Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul.

4

Se pune pe foc moale amestecand continuu cu o lingura de lemn. Trebuie sa se observe sa nu se formeze cocolosi; daca totusi s-au format, se procedeaza ca pentru crema de vanilie sau se trece prin sita fina.

5

Se framanta putin ca sa se inmoaie 200 grame unt foarte proaspat, cu o lingura de lemn (aceasta trebuie sa fie neintrebuintata, deoarece untul ia repede orice miros) sau se pune intr-o carpa si se apasa de cateva ori cu mana.

Pagina 1/2
Etichete: crema, crema praline, alune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zovirax este un medicament sub forma de crema care trateaza infectii ale pielii de diverse etiologii. Citeste...
Citeste prospectul medicamentului Procto-Glyvenol Crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Procto-Glyvenol determina...
Citeste prospectul medicamentului Ovestin, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii si...