Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru dulceata de gutui se folosesc cateva fructe rase sau taiate in bucatele mici.
Pentru dulceata de gutui se folosesc cateva fructe rase sau taiate in bucatele mici.
Ingrediente:
- o farfurie adanca plina cu gutui rase,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la 1/2 lamaie,
- vanilie.
Mod de preparare:
Se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o farfurie adanca plina cu gutui rase.
Se pun intr-un tifon si se fierb cu totul, pana incep sa se inmoaie.
Se scurg, in timp ce fierbe zaharul. Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc. Se pune sa fiarba in vasul de dulceata zaharul cu trei pahare de apa.
Se ia spuma si cand este aproape legat, se pun gutuile adaugandu-se vanilie si dupa ce a mai fiert, zeama de la 1/2 lamaie.
Se lasa sa fiarba pana ce se leaga.
Dulceata de gutui se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.