Dulceata de gutui

Dulceata de gutui

Pentru dulceata de gutui se folosesc cateva fructe rase sau taiate in bucatele mici.

Ingrediente:

- o farfurie adanca plina cu gutui rase,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la 1/2 lamaie,
- vanilie.

Mod de preparare:

1

Se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o farfurie adanca plina cu gutui rase.

2

Se pun intr-un tifon si se fierb cu totul, pana incep sa se inmoaie.

3

Se scurg, in timp ce fierbe zaharul. Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc. Se pune sa fiarba in vasul de dulceata zaharul cu trei pahare de apa.

4

Se ia spuma si cand este aproape legat, se pun gutuile adaugandu-se vanilie si dupa ce a mai fiert, zeama de la 1/2 lamaie.

5

Se lasa sa fiarba pana ce se leaga.

6

Dulceata de gutui se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai gutui in frumoasa ta gradina? Daca da, afla ca trebuie sa ii tratezi impotriva potentialelor boli,...
Gutuiul(Cydonia oblonga )este un pom fructifer special, deoarece aroma minunata a fructului sau nu seamana cu nimic....
Gutuile sunt fructe reprezentative pentru toamna. Romanii si nu numai le prefera atat in stare naturala cat...