Reteta crema de zahar ars

Reteta crema de zahar ars

Crema de zahar ars este una dintre prajiturile care ne-au facut deliciul copilariei.

Mai jos aveti ingredientele si modul de preparare al acestei retete delicioase!

Ingrediente:

- crema de zahar ars
- 1 kg lapte vaca
- 250 grame zahar
- 7 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 fiola esenta rom

Mod preparare:

1

Puneti laptele la fiert si lasati-l apoi sa se raceasca.

2

Intr-un vas termorezistent sau un alt vas care poate fi bagat la cuptor se pune la topit zaharul. Acesta se topeste la foc potrivit si se amesteca incontinuu avand grija sa nu se arda.

3

Dupa ce zaharul s-a topit, cand a capatat culoarea caramelului, se  opreste focul iar zaharul se intinde uniform, avand grija sa intindeti si pe peretii vasului. Lasati zaharul sa se raceasca 10-15 min, pana se intareste.

4

In acest timp, pune-ti cele 7 oua intr-un vas adanc si mixati-le bine cu telul sau mixerul.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca iti place caramelul si preferi produsele de cofetarie cu zahar ars, crema de zahar ars folosita...
Atunci cand ai pofta de ceva dulce sau doresti sa faci o surpriza in week-end copiilor, reteta...
O prajitura aromata cu zahar este bavarezul de zahar ars. Ingrediente: 1/2 litru lapte, 250 grame zahar,...