Turta dulce cu miere

Turta dulce cu miere

Turta dulce este un produs alimentar cu aroma de ghimbir si de obicei, pentru obtinerea sa se foloseste miere sau zahar.

Ca si consistenta, turta dulce variaza de la o prajitura moale, paine aromata si pana la ceva apropiat de un biscuite cu ghimbir.

Ingrediente:

3 oua,
100 grame zahar,
300 grame faina,
300 grame miere,
un varf de cutit bicarbonat,
o lingurita de scortisoara si ghimbir,
150 grame nuci.

Mod de preparare:

1

Se freaca galbenusurile cu zahar si se adauga cate putin faina.

2

Se amesteca bine, apoi se adauga mierea, albusurile spuma, un varf de cutit de bicarbonat, o lingurita de scortisoara amestecata cu ghimbir si cateva nuci curatate, dupa gust.

3

Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia.

4

Se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.

Mod de servire:

Usor de obtinut, turta dulce se consuma rece si este o gustare care poate fi luata chiar si la pachet.

Etichete: turta dulce, miere, ghimbir

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tusea convulsiva reprezinta o infectie bacteriana extrem de contagioasa, ce afecteaza caile respiratorii, traheea si bronhiile. Aceasta...
Raguseala reprezinta o schimbare anormala a vocii si este cauzata de vorbitul, cantatul sau strigatul indelungat, ce...
Din cauza schimbarilor climatice nu mai avem parte de veri calduroase si ierni racoroase si vremea se...