Pe langa cozonacul traditional, poti pregati prajituri care mai de care mai interesante. Pentru un pic de inspiratie, iti prezentam, astazi, o reteta de briose numai bune pentru masa de Craciun.
Ingrediente aluat:
-3 oua;
-150 ml lapte;
-150 ml ulei;
- 150 g zahar;
-200 g faina;
un plic praf de copt;
o lingurita esenta de vanilie;
-coaja rasa de la jumate de portocala;
-100 g ciocolata alba.
Ingrediente crema:
- 250 g mascarpone;
- 2 linguri smantana grasa;
- 3 linguri zahar pudra;
- semintele de la o rodie.
Mod de preparare( aluat):
- separa albusurile de galbenusuri;
- bate albusurile spuma impreuna cu zaharul (le vom adauga mai tarziu);
- amesteca galbenusurile bine cu o lingura, iar peste ele toarna laptele si uleiul, amestecand in continuare;
- adauga aromele: coaja de portocala si esenta de vanilie;
- peste amestecul de ingrediente lichide, cerne faina impreuna cu praful de copt si amesteca;
- adauga si albusurile batute spuma si omogenizeaza incet;
- incorporeaza ciocolata alba, rupta bucatele, in aluatul format;
- aseaza in tava de briose foitele de copt, apoi toarna aluatul;
- baga tava in cuptorul preincins, la o temperatura medie;
Briosele se vor coace in aproximativ 20 de minute. Scoate-le, apoi, si lasa-le la racit, pe un platou.
Mod de preparare(crema):
- amesteca intr-un bol branza mascarpone cu zaharul pudra si mixeaza pentru cateva minute;
- adauga smantana, continuand mixarea pana obtii o crema fina;
- spala rodia, apoi desfa-o si scoate-i semintele intr-un castron.
Orneaza briosele cu crema si cu seminte rosii de rodie, apoi aseaza-le pe un platou.