Baclava in foi phyllo. Ingrediente:
– 400 grame de foi subtiri phyllo;
– 300 grame de nuci (la alegere);
– 200 grame de unt;
– 300 grame de miere;
– 150 grame de zahar;
– 100 mililitri de apa;
– nuci, pentru decor.
Baclava in foi phyllo. Mod de preparare:
- taie untul in bucati mai mici , apoi topeste-l;
- marunteste nucile in blender;
- taie foile de marimea formei;
- adauga, la baza formei, o foaie subtire;
- unge foaia cu unt si continua sa alternezi straturile de foi si unt;
- presara fiecare a treia foaie cu nuci maruntite;
- taie baclavaua romburi, adauga deasupra fiecarei bucati cate o jumatate de miez de nuca;
- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade. Coace baclavaua 40-45 minute;
- pune miere, zahar si apa intr-o cratita mica. Foerbe amestecul pentru 5 minute;
- scoate baclavaua din cuptor si toarnaturnati siropul fierbinte deasupra ei;
- lasa baclavaua sa se insiropeze circa 10 ore.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari SUTLAC(Sütlaç) - orez cu lapte in varianta turceasca