Cum sa faci DULCEATA de PERE, CAISE si ALUNE

Cum sa faci DULCEATA de PERE, CAISE si ALUNE

Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala si simplu de pus in practica. Ne referim la dulceata de pere, caise si alune.

Ingrediente:

- 700 g de caise fara samburi;

- 300 g de pere fara coaja;

- 100 g de alune crocante;

- 350 g de zahar;

- un plic de gelatina.

Mod de preparare:

- taie caisele in doua si pune-le intr-o oala.

- adauga pere si alunele pasate plus zaharul.

- pune oala pe foc si lasa amestecul sa dea in clocot de cateva ori. Amesteca fara oprire.

- ia oala de pe foc si pune dulceata in borcane pe baza de capace cu filet.

- dupa ce ai pus capacele, intoarce borcanele cu fundul in sus pentru a fi sigur ca nu au luat aer.

- pastreaza dulceata in camara.

Spor la treaba!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Perele busuioace sunt un soi de pere de mici dimensiuni din zona Moldovei. Din ele se poate...
Exista o multime de retete pentru dulceata de cirese. Cam orice soi de cirese se potriveste pentru...
Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre...