Dulciuri cu portocale. Ingrediente:
- 240 mililitri/un pahar de suc de portocale;
- coaja de la o portocala;
- 200 grame/un pahar de zahar;
- 120 grame/trei sferturi de pahar de amidon de porumb;
- un praf de sare;
- 10 grame/o jumatate de lingurita de unt.
Dulciuri cu portocale. Mod de preparare:
- pregateste coaja. Curat-o de pe fruct si toac-o marunt;
- prepara sucul de portocole, folosind un storcator de fructe automat/manual;
- toarna sucul de portocale intr-o tigaie;
- adauga zaharul, coaja de portocala si amidonul de porumb;
- amesteca toate ingredientele cu o spatula, pana la omogenizare.
- pune tigaia pe foc mic si amesteca fara oprire compozitia lichida. Ar trebui sa se ingroase;
- incorporeaza untul si sarea;
- gateste amestecul, pana cand nu se va mai lipi de tigaie;
- da tigaia de pe foc;
- toarna compozitia obtinuta intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt;
- lasa compozitia sa se raceasca timp de cateva ore;
- scoate amestecul din forma si taie-l cubulete, uniformizandu-i marginile cu degetele umezite in apa curata.
- da cubuletele printr-o farfurie cu zahar tos si puneti-le pe p tava/platou.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Afla cum se face jeleul de portocale